Un român a câștigat un prestigios premiu european. A fost desemnat „Inginerul anului”

alin epure inginerul anului
Opera din Dubai / Alin Epure. Foto: Dubai Opera LLC (Wikimedia Commons) / Captură Digi24.

Alin Epure, un inginer român care lucrează în Dubai, a fost desemnat „Inginerul mecanic al anului”. Titlul i-a fost oferit de The Parliament Magazine, revista Parlamentului European, relatează constructionweekonline.com.

Potrivit juriului, Alin Epure este un inginer cu „multă experiență”, care a coordonat mai multe mega-proiecte în Europa și în Emiratele Arabe Unite.

Alin Epure s-a mutat în Dubai în anul 2014, când s-a alăturat companiei BK Gulf pentru a lucra la mai multe proiecte de amploare din Emirate, precum Opera din Dubai și fântâna arteziană care înconjoară clădirea.

În cadrul companiei BK Gulf, Alin Epure este și un mentor activ pentru inginerii mai tineri.

Alin Epure este originar din Hunedoara și a absolvit Universitatea din Oradea.

„Vorbim de 5.000 de litri de apă, care la fiecare secundă se ridică la 6 metri înălţime. Sunt în jur de 600 de jeturi de apă, 1.200 de lumini led care îşi schimbă culoarea”, a explicat Epure pentru Digi24.

„Mă simt împlinit şi chiar mă bucură faptul că şcoala inginerească românească m-a pregătit bine”, a mai spus inginerul.

Anual, revista Parlamentului European oferă premii pentru specialiștii care excelează în diferite domenii, de la cultură și economie la agricultură și cercetare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.