Un zgârie-nori de peste 300 de metri, escaladat cu mâinile goale

alain robert
Alain Robert. Foto: Lioneldude / Flickr / Wikimedia Commons

Cățărătorul francez Alain Robert, poreclit „Spiderman”, a escaladat una dintre cele mai înalte clădiri din Dubai, în Emiratele Arabe Unite, fără să folosească echipamente speciale de alpinism, relatează Associated Press, potrivit „Huffington Post”.

Pentru a urca până în vârful turnului, francezul s-a folosit numai de cretă și de bandă adezivă pe care le-a aplicat pe vârfurile degetelor. Cu 75 de etaje, Cayan Tower este unul dintre cele mai cunoscute turnuri din Dubai, fiind celebru pentru forma sa răsucită.

Alain Robert, în vârstă de 52 de ani, a escaldat clădirea duminică, în mai puțin de 70 de minute. Nu a folosit cabluri sau alte echipamente de protecție.

Poreclit „Spiderman”, Alain Robert a devenit faimos pentru escaladarea fără echipament de protecție a unora dintre cele mai înalte clădiri din lume.

În 2011 el s-a cățărat pe cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, înaltă de 828 de metri. Însă pentru acea ascensiune el a fost obligat să folosească o frânghie, conform cerințelor organizatorilor. Alain Robert a escaladat turnul în șase ore.

În octombrie 2011 francezul a venit și în România, unde a escaladat Hotelul Intercontinental din București în doar 15 minute. Hotelul Intecontinental are 25 de etaje și 77 de metri înălțime.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un puști din România i-a cucerit pe spanioli cântând la metrou
Top cele mai furate mașini din România
Aro renaște și se transformă într-un 4X4 modern

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.