Al doilea cel mai mare pod din Europa, construit din oțel românesc

Podul Osman Gazi oțel românesc
Podul Osman Gazi. Foto: Enisfesci (Wikimedia Commons)

Fabrica ArcelorMittal Galaţi a furnizat 34.000 de tone de oţel pentru construcţia unuia dintre cele mai mari poduri din lume, anunță adevarul.ro.

Inaugurat săptămâna trecută, pe 1 iulie, podul Osman Gazi, din Turcia, are o lungime totală de 2.682 de metri şi o deschidere maximă de 1.550 de metri între pilonii principali. Podul Osman Gazi este cel mai lung pod suspendat din Turcia, al doilea ca lungime din Europa şi al patrulea la nivel mondial.

Podul construit din oțel are fundația din beton, și înălțimea de 234 de metri.

Podul Osman Gazi, care traversează Golful Izmit, din nord-vestul Turciei, a scurtat distanţa dintre orașele Istanbul şi Izmir cu aproximativ 140 de kilometri.

Podul face parte dintr-un proiect al unei autostrăzi de 420 kilometri între Istanbul şi Izmir, care va scurta timpul de deplasare între cele două orașe de la 9 ore la 3 ore și jumătate. Autostrada va fi terminată în august 2016.

Podul Osman Gazi se află la 50 de kilometri distanță de Istanbul.

Combinatul siderurgic gălăţean a livrat către constructorul Çimtaş produse plate din oţel, necesare pentru tablierul podului.

Reduceri eMAG de vară. Canicula topește prețurile: TOP 5 produse la ofertă

Podul Osman Gazi oțel românesc
Foto: adevarul.ro
Podul Osman Gazi oțel românesc
Foto: adevarul.ro

„Proiectul a avut o semnificaţie aparte pentru noi, dată fiind anvergura acestuia. Laminoarele de tablă groasă din Galaţi sunt capabile să fabrice şi să livreze produse pentru aplicaţii numeroase. Pentru podul Ozman Gazi am creat soluţii tehnice şi comerciale personalizate”, a declarat pentru adevarul.ro Bruno Ribo, director general al Diviziei Europene de Produse Plate, est – sud, a ArcelorMittal.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică și minieră din lume, fiind prezentă în peste 60 de ţări. ArcelorMittal este lider pe toate pieţele internaţionale principale ale industriei siderurgice, incluzând sectorul auto, de construcţii, de electrocasnice şi de ambalare.

Situat în estul României, ArcelorMittal Galaţi numără aproximativ 6.200 de angajaţi şi este cel mai mare combinat integrat din ţară şi lider în fabricarea produselor siderurgice, cu o capacitate de producţie de 3 milioane de tone oţel.

Potrivit informațiilor de pe site-ul companiei, ArcelorMittal are şase unităţi în România: Galaţi, Tulcea – cariera de var, Iaşi, Roman, Hunedoara şi Romportmet – operator portuar la Dunăre.

Podul Osman Gazi filmat de sus:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un român și-a făcut tractor acasă: bord de Audi, motor de Mercedes
Locuri de muncă pentru șoferi. Salariile ajung la 4.360 de euro, se caută și începători
Un drum periculos: becul, de la ghenă, la gunoi și apoi în noi