Adriana Săftoiu, despre inițiativa Coaliției pentru Familie: „Eu cu fiul meu suntem o familie?”

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Prim-vicepreședintele PNL, Adrian Săftoiu, a declarat că s-a abținut la votul din Biroul Național Politic cu privire la susținerea referendumului propus de Coaliția pentru Familie.

„Azi, am întrebat dacă eu cu fiul meu suntem o familie. Şi dacă cumva un partid naţional liberal nu ar trebui să plece, în orice judecată despre res publica, de la dezideratul că nici o minoritate nu trebuie neglijată, doar pentru că o majoritate se pronunţă diferit.

M-am abţinut la vot! Nu singura! Am fost mai mulţi, dar nu cei mai mulţi. Însă suntem voci care susţinem că, atunci cînd majoritatea decide într-un fel, obligaţia politicului este să găsească acele formule prin care să ofere protecţie şi minorităţii.

Nu am nici un chef să intru acum în discuţii despre căt de veselă e familia tradiţională şi cât de fericiţi sunt copiii crescuţi în familii tradiţionale, în care urletele pot prăbuşi blocuri.

Mă limitez să spun doar atât: orice voi face ca om politic va pleca de la principiul protejării drepturilor fiecărui individ”, a spus Adriana Săftoiu pe contul personal de Facebook.

Membrii Coaliției pentru Familie au depus la Senat, în luna mai, o propunere legislativă de reviziuire a Constituției pentru „definirea clară a familiei”.

Inițiatorii, care spun că au strâns în jur de 3 milioane de semnături pentru acest proiect, vor ca în Constituție să fie menționat faptul că „o familie este întemeiată pe baza căsătoriei liber consimțite între un bărbat și o femeie”.

PNL a semnat la începutul săptămânii un proiect pentru susținerea inițiativei. „Am căzut de acord că în legislatura următoare iniţiativa care este astăzi în Parlamentul României trebuie să se desfăşoare, chiar s-a făcut şi un calcul al timpului în care se poate realiza un referedum şi există o estimare pentru luna aprilie.

S-a calculat că o dată cu începerea noului Legislativ din luna februarie se poate realiza un referendum, solicitarea Coaliţiei pentru familie, cele trei milioane de semnături, plus aprobarea CCR, în luna aprilie, cu bugetare din partea noului Guvern”, a declarat șeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.