Abuz al poliției. Un tânăr dezbrăcat, căzut la pământ, e bătut și i se toarnă apă în cap | VIDEO

abuz al poliției
Foto: Captură Digi24

O cameră de filmat din București a surprins imagini în care se vede cum un tânăr dezbrăcat, căzut la pământ, care este încătușat la mâini și la picioare, este lovit cu piciorul de polițiști. Mai mult, unul dintre oamenii legii a turnat o sticlă de apă pe el.

Scena s-a petrecut în centrul capitalei, în intersecţia Bulevardului Unirii cu Bulevardul Mircea Vodă.

„Am asistat la nişte scene aş putea spune de coşmar sau cel puţin mai rar întâlnite. Chiar m-a deranjat profund modul în care poliţia a tratat o persoană care era deja încătuşată. Chiar dacă opunea rezistenţă, bătaia de joc la care era supusă persoana respectivă aş putea spune că m-a şocat”, a declarat un martor pentru Digi24.

„Persoana era încătuşată la picioare, se poate vedea destul de clar din imagini ca nici nu putea să fugă. La un moment dat a plecat din zona de pe trotuar şi a ajuns în zona din mijlocul intersecţiei. Era încătuşată şi la picioare și la mâini, complet dezbrăcată. Prezenta şi urme de sânge, cel puţin pe partea din spate. Poliţiştii fie îl stropeau cu apă, turnau sticle de apă pe el, şi la un moment dat l-au luat de cătuşele de la picioare şi de mâini cu capul în jos şi l-au agăţat efectiv ca pe un animal de un stâlpişor de pe trotuar”, a mai spus acesta.

Reacția poliției: „Se vor efectua verificări”

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București arată că persoana respectivă suferă de boli psihice, însă nu comentează comportamentul polițiștilor care l-au lovit și au turnat apă pe el, în ciuda faptului că era deja imobilizat și căzut la pământ.

„Cu privire la imaginile apărute la un post de televiziune, vă comunicăm faptul că, în dimineaţa de 06.06.2016, la ora 04.15, prin sistemul 112, a fost formulat un apel prin care se sesiza că un bărbat dezbrăcat complet aleargă pe bulevardul Unirii, printre maşini şi are şi un comportament agresiv.
La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiilor 10 şi 11, care au reuşit imobilizarea acestuia şi au solicitat sprijin din partea Serviciului de Ambulanţă, bărbatul fiind transportat la un spital clinic specializat în boli neuropsihice”, se arată în comunicatul poliției.

„Pentru imobilizarea bărbatului, care se manifesta agresiv atât faţă de poliţişti cât şi faţă de propria persoană, s-a impus folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare, acesta fiind încătuşat. Ulterior prezentării la camera de gardă a unităţii sanitare de specialitate, medicii au decis internarea de urgenţă a bărbatului din cauza agresivităţii extreme pe care acesta o manifesta”, continuă comunicatul.

Pentru eliminarea oricăror suspiciuni, Poliția Capitalei a anunțat că „se vor efectua verificări cu privire la legalitatea şi corectitudinea modului de intervenţie”.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cea mai mare rușine de la alegeri, într-un mare oraș. A ieșit primar din pușcărie
Rezultate alegeri locale 2016. Cine sunt primarii celor 41 de orașe reşedinţă de judeţ
Locul din România unde nu a votat nimeni

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.