Abonamentul nelimitat inutil? Cât de mult folosim telefonul mobil într-o lună

Un utilizator român de telefonie și internet mobile vorbește lunar, în medie, 208 minute în rețea și 37 de minute în afara rețelei, trimite 71 de SMS-uri naționale și consumă 110 MB trafic de internet, potrivit Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Pentru furnizarea cifrelor, ANCOM a utilizat  datele configurate în aplicația de comparare a ofertelor telecom Veritel.ro.

Astfel, un utilizator ocazional de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 37 MB trafic de internet, trimite 23 de SMS-uri naționale (din care 22 în rețea proprie și unul în afara rețelei) și vorbește, în medie, 69 de minute în rețea (toate către mobil) și 12 minute în afara rețelei (din care 10 către mobil și două către fix), potrivit agerpres.ro.

La polul opus, utilizatorul intensiv de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 330 MB trafic de internet, trimite 213 SMS-uri naționale (din care 201 în rețea proprie și 12 în afara rețelei) și vorbește, în medie, 623 minute în rețea (din care 621 către mobil și 3 către fix) și 111 de minute în afara rețelei (din care 90 către mobil și 21 către fix).

În ceea ce privește telefonia fixă, statistica oficială centralizată de către arbitrul telecom arată că utilizatorul mediu vorbește lunar 51 de minute în rețea și 34 de minute în afara rețelei.

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.