A apărut un sport nou: Statul degeaba

Sud-coreenii au inventat o nouă competiție sportivă: Statul degeaba. Chiar dacă pare ceva extrem de simplu, statul degeaba este o disciplină dificilă pentru cetățenii din statul asiatic, unde ritmul vieții este foarte alert.

Aproape 70 de persoane au participat la prima mare competiție de stat degeaba, care a avut loc în parcul Ichon Hangang din capitala sud-coreeană Seul. Concurenții nu aveau voie să folosească telefoanele mobile și nici să se ocupe cu alte lucruri.

Evenimentul a fost creat în urmă cu doi ani de artista WoopsYang, care a vrut să vadă cât de mult pot câștiga muncitorii sud-coreeni dintr-o simplă pauză totală.

”Sufeream de epuizare, dar tot mă simțeam foarte prost dacă stăteam degeaba și nu eram productivă în niciun fel”, a povestit ea. ”M-am gândit că m-aș simți mai bine dacă nu aș face nimic alături de un grup”.

Regulile întrecerii sunt simple: fără telefoane, fără vorbe, fără ceasuri, fără somn. Peste 2.000 de oameni s-au înscris la concurs, dar doar 70 de persoane au fost acceptate, după mai multe runde de calificări.

Evenimentul durează 90 de minute, iar pulsul concurenților e măsurat la fiecare sfert de oră. Persoana cea mai relaxată, cu cel mai stabil puls, câștigă.

În acest an, premiul întâi a fost câștigat de rapperul coreean Crush, care a spus că s-a pregătit acasă pentru concurs.

Conform mai multor studii, creierul uman are nevoie de o pauză pentru a procesa informații și a crea amintiri, dar și pentru a se elibera de stres. Coreea de Sud are una dintre cele mai stresate populații din lume. Peste 80 la sută dintre sud-coreeni folosesc telefoanele mobile, pe care petrec, în medie, 4 ore pe zi.

Anul trecut, la Beijing, a fost organizată o competiție similară, la care au participat 80 de oameni.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Îți recomandăm și un reportaj exclusiv realizat de GreatNews:

Un șanț care înghite destine. Valea în care statul ”sapă” viitorul copiilors