Moment emoționant la un meci de baschet din România

Partida de baschet din Liga Națională dintre CSM Oradea și Mureșul Târgu Mureș a început într-un mod inedit. Fanii echipei din Oradea au acoperit terenul de joc al Arenei „Antonio Alexe” cu sute de jucării de pluș.

A fost un mod inedit prin care fanii echipei CSM Oradea au vrut să le facă Sărbătorile mai frumoase unor copii săraci dintr-o comună din Bihor, la care Moș Crăciun nu ar fi ajuns altfel.

„Această inițiativă pe care CSM Oradea a avut-o pentru ziua de astăzi este exact pe sufletul nostru.Le încărcăm pe toate în două dube care sunt afară în faţa ușii și luni dimineață le ducem direct la Vășad unde avem contactul cu domnul paroh din sat și le vom distribui”, a declarat reprezentanta Asociației pentru Viață, Ioana Mudura, pentru Digi24.

E pentru a patra oară când baschetbaliștii din Oradea își invită fanii să fac acest gest caritabil. „Publicul nostru este extraordinar. A fost cel mai frumos gest pe care l-am văzut pe un teren de baschet, peste tot pe unde am jucat și le mulțumesc pentru felul în care ne susțin”, mărturiseşte Rade Markovic, baschetbalist CSM Oradea.

Acest fenomen a devenit o tradiție în Statele Unite. Echipa de hochei The Kamloops Blazers a venit în 1993 cu ideea ca fanii să vină la un meci dinaintea Crăciunului cu jucării de pluș. Ideea a fost preluată și de alte echipe, iar „Teddy bear toss”, așa cum a fost denumit gestul, a devenit un adevărat fenomen în liga americană de hochei.

Jucăriile ajung la copii din spitale și la cei sărmani. La începutul acestei luni, pe 6 decembrie, fanii echipei Calgary Hitmen au reușit să stabilească un record, după ce a plouat pe gheață cu 28.815 jucării de pluș.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.