7 kilograme de monede, pentru plata ratei la bancă

7 kg de monede pentru plata ratei în franci elvețieni

O farmacistă din orașul Simeria și-a achitat o parte din rata la creditul în franci elvețieni cu o cantitate de aproximativ 7 kilograme de monede, cu valori cuprinse între 1 ban și 50 de bani.

Georgiana Boița a plătit la ghișeul unei bănci din Deva o sumă de 310 lei, din totalul ratei lunare de 1.600 de lei, în franci elvețieni.

Boița a explicat că rata sa la bancă s-a majorat de mai mult de două ori, ca valoare în lei, în ultimii șapte ani, de când a luat creditul în franci elvețieni.

“În anul 2007 am luat un credit în valoare de 55.000 de franci elvețieni, iar rata era de 317 franci elvețieni pe lună, echivalentul a 650 de lei. Acum rata s-a majorat la 1.600 de lei pe lună, echivalent a 375 franci elvețieni. Doresc să protestez cu aceste monede și doresc să trag un semnal de alarmă pentru toți cei care sunt implicați în această poveste, pentru că trebuie să plătească toți cei vinovați. Și băncile au o vină și trebuie să plătească”, a declarat Georgiana Boița, citată de agerpres.ro.

Potrivit acesteia, atunci când a luat creditul francul elvețian era singura valută la care se putea califica pentru un împrumut împreună cu soțul său, în funcție de veniturile pe care le realizau. Banii au fost folosiți pentru răscumpărarea unei case în care locuiește acum familia sa.

 

Dacă acest articol v-a fost util, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.