Oamenii de știință au descoperit că și porcii pot fi pesimiști

Potrivit unui studiu recent, porcii au personalitate și pot fi pesimiști sau optimiști, asemenea oamenilor.

Oamenii de știință britanici de la Universitatea Lincoln au testat 36 de porci, oferindu-le boluri cu ciocolată sau cu, mai puțin apetisantele, boabe de cafea, care erau așezate în două locuri fixe.

Porcii considerați optimiști au fost cei care au cercetat și cel de-al treilea bol, care era așezat între celelalte două, chiar dacă acesta ar fi putut să nu conțină o gustare.

Dr. Lisa Collins susține că judecata porcilor s-a dovedit a fi similară cu cea a oamenilor, scrie BBC.

Studiul, care a fost publicat în jurnalul medical Biology Letters al Royal Society, a testat reacțiile animalelor și în ceea ce privește condițiile de trai.

Unii porci au primit statut privilegiat, având un spațiu mai mare și straturi mai groase de paie. Celelalte animale, cu foarte puțin spațiu și fără paie, s-au dovedit a fi mai negative și pesimiste. O îmbunătățire a condițiilor de trai a dus, în cazul porcilor pesimiști, la o schimbare pozitivă și în ceea ce privește starea lor de spirit.

”Porcii din zonele mai sărace erau mai pesimiști decât cei din mediul mai bogat. Aceste rezultate sugerează că judecata animalelor non-umane este similară cu cea a oamenilor, incorporând aspecte ale unei personalități cu trăsături stabile și flexibilitatea stărilor de spirit”, scrie dr. Lisa Collins.

Dacă v-a plăcut acest articol, s-ar putea să vi se pară interesante și acestea.

Alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.