Ce scor vrea să obțină partidul lui Nicușor Dan la alegerile parlamentare

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Reprezentanții Uniunii Salvaţi România (USR)  anunță că pentru alegerile parlamentare din toamnă vor să obțină un scor electoral de 10% şi îşi propune să susţină condiţionat un viitor Guvern.

„10 % este ţintă pe care noi ne-am fixat-o pentru alegerile parlamentare. Sunt foarte mulţi factori pe care nu-i controlăm, e un factor de notorietate, de fapt, el este principalul, e un factor de resurse pe care vom reuşi sau nu să le atragem. Eu cred că în măsură în care oamenii vor ajunge să ştie cine suntem şi ce vrem mulţi dintre ei vor veni către noi.

Au văzut toate celelalte partide, câte două, câte trei sau singure, guvernând în modul în care au făcut-o. Şi depinde foarte mult, şi e un lucru la care ţinem foarte mult, modul în care ne vom comportă în Bucureşti până atunci, cu cele 54 de mandate pe care le avem (n.r. la Consiliul General București şi în Consiliile locale de Sector)”, a spus Nicuşor Dan, la Realitatea TV.

Despre o alianţa postelectorală, el a spus că este „o diferenţa mare între local şi naţional”. „Guvernul este ales de votul Parlamentului. Noi vrem să votăm un guvern. Adică, noi vrem să fim în situaţia în care (…) guvernul depinde de voturile noastre (din Parlament – n.r.) pentru a impune nişte condiţii din toate lucrurile pentru care ne-am luptat până acum, chiar să-l ameninţăm, să-l şantajăm pozitiv cu faptul că dacă nu face lucrurile acelea pentru care noi ne batem de atâta timp ne retragem sprijinul.

Deci, asta este modul în care vrem să acţionăm în Parlament”, a mai spus Nicuşor Dan. De asemenea, a mai adăugat și că va candida și în funcție de ce decizie va lua partidul.

giphy