Un bărbat cu explozibili, prins în Polonia cu câteva zile înainte de vizita Papei

Papa Francisc FOTO: Korea.net/Korean Culture and Information Service (Jeon Han)/ Wikimedia Commons
Papa Francisc FOTO: Korea.net/Korean Culture and Information Service (Jeon Han)/ Wikimedia Commons

Un purtător de cuvânt al Parchetului din Polonia a anunțat că un irakian a fost arestat la Lodz, în centrul Poloniei, având asupra sa explozibili, potrivit La Repubblica.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost interogat de Poliție și a fost plasat în arest preventiv timp de două luni.

Cantitatea de explozibili pe care o avea asupra sa nu era sufiecientă pentru o explozie. „În aceste condiții nu putem să-l acuzăm de terorism”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Beata Marczak.

Irakianul riscă până la opt ani de închisoare, dacă va fi condamnat pentru deținere ilegală de substanțe explozibile. Autoritățile trebuie să stabilească acum și identitatea sa reală, pentru că nu avea asupra sa niciun document și nu are un domiciliu fix.

Papa Francisc urmează să facă o vizită în Cracovia între 25 și 31 iulie. Presa poloneză susține că au fost detectate urme de explozibili și la Cracovia, pe unde irakianul ar fi trecut.

La 13 mai 1981 a avut loc în Piaţă Sf. Petru din Roma un atentat asupra papei comis de Mehmet Ali, un turc fanatic extremist de dreapta. Ioan Paul al IIlea a fost rănit grav de trei gloanţe, după care a fost internat în spital până în august.  Ulterior, Papa l-a vizitat pe Ali Ağca închisoare și l-a iertat pentru fapta comisă.

giphy (1)

giphy

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.