13 sfaturi ca să alegi un parfum bărbătesc perfect

Dacă este corect informat, orice bărbat poate alege parfumul care se potrivește cel mai bine cu mirosul natural al corpului său.

Tot ce trebuie să facă este să se informeze pentru a face o alegere inspirată.

Iată o serie de sfaturi de la artofmanliness.com care te vor ajuta să alegi parfumul ideal, iar apoi să îl păstrezi în stare bună pentru o perioadă cât mai lungă de timp:

1. Nu cumpăra niciodată un parfum fără să îl testezi (nu te baza numai pe o recomandare a unui prieten).

2. Înainte de a cumpăra un parfum, testează produsul ca să vezi dacă se potrivește cu mirosul natural al corpului tău.

3. Nu te lăsa descurajat de un preț mai mare. Un parfum de calitate bună, care nu dispare de pe piele după o oră – două, nu poate fi extrem de ieftin. O soluție pentru a cumpăra un parfum de calitate la preț mic este să aplezi la reduceri. Periodic, magazinele online au promoții la diferite tipuri de parfum, de la apă de colonie și apă de toaletă la apă de parfum.

Spre exemplu, AICI poți găsi parfumuri de la diferite branduri care au reduceri chiar și de 87% în această perioadă.

4. Atunci când testezi un parfum, nu te grăbi să îl cumperi la câteva secunde după ce l-ai aplicat pe piele. Un parfum are mai multe note (mirosuri) și trebuie să ai răbdare pentru a le simți pe toate.

5. Nu încerca mai mult de 4 parfumuri odată. Unii specialiști recomandă chiar să testezi maximum două parfumuri (câte unul pentru fiecare braț), pentru ca mirosurile să nu se amestece.

6. Atunci când testezi 4 parfumuri odată, aplică-le în următoarele locuri: două la încheieturile mâinilor, iar alte două la interiorul coatelor.

7. În intervalul de timp dintre două testări împrospătează-ți cerul gurii cu ceva puternic, de pildă cu ceai sau cafea.

8. Încearcă să simți toate notele unui parfum. Mirosul unui parfum se poate schimba pe parcursul a câteva ore.

9. Plimbă-te prin magazin și miroase zona unde ai aplicat parfumul după diferite intervale de timp.

10. Continuă să îl miroși și după ce ai plecat din magazin, la câteva ore după aplicare. Așa vei putea observa cât de rezistent este parfumul și cum se schimbă mirosul său pe parcursul unei zile.

11. Notează-ți în telefon sau într-un carnețel ce îți place la el și de ce anume.

Dacă vei fi mulțumit de rezultatele testului îl poți cumpăra. AICI găsești și alte parfumuri, produse de îngrijire și accesorii la reducere.

12. Parfumurile vin în sticluțe de diferite mărimi, însă de obicei ele au între 50 și 125 ml. Dacă nu ai mai cumpărat un parfum până acum, cel mai bine este să cumperi o sticluță mai mică. Astfel, riști să pierzi mai puțini bani în cazul în care realizezi ulterior că ai cumpărat un parfum care nu îți place sau care nu te avantajează.

De asemenea, pe măsură ce vei intra în contact cu tot mai multe parfumuri este posibil ca gusturile tale să se schimbe.

13. Parfumurile nu rămân în stare perfectă la nesfârșit. Pentru a prelungi cât mai mult viața parfumului este important să acorzi atenție spațiului în care îl ții. Fluctuațiile dese de temperatură (precum cele din baie) vor distruge moleculele parfumului. Același lucru se întâmplă și din cauza razelor de soare, așa că evită să ții parfumul la fereastră.

Cel mai bine este să îl ții într-un mediu răcoros și întunecat. Un dulap din dormitorul tău este soluția perfectă.