120 de români au plecat de la un restaurant fără să plătească

restaurant spania
Foto: Digi24.ro

120 de români au fugit de la un restaurant din Spania fără să plătească consumația, relatează Digi24. Paguba pentru restaurantul din Bembibre, provincia Leon, se ridică la 2.000 de euro.

Proprietara restaurantului a declarat pentru postul de televiune că este sigură că cei care au păgubit-o erau români pentru că a văzut cartea de identitate a unuia dintre ei pe care scria „România” și apăreau culorile roșu, galben și albastru.

Cei 120 de români au sărbătoreau un botez și au comandat apă, sucuri, mâncare și 30 de sticle de whisky. La final, au luat-o la fugă către mașinile din parcare. Ospătarii au încercat să îi oprească, dar bărbații au amenințat că dau cu mașinile peste ei.

Proprietara restaurantului a chemat Garda civilă, dar forțele de ordine nu au reușit să prindă pe nimeni.

Autoritățile speră să îi identifice pe cei care au fugit fără să plătească pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Între timp, știrea despre românii care au plecat de la restaurantul „El Carmen” fără să plătească face înconjurul lumii, fiind publicată și de BBC.

Românii care sărbătoreau un botez au plecat înainte să fie adus desertul.

Potrivit jurnaliștilor britanici, românii plătiseră un avans de 900 de euro, însă ulterior nu au mai plătit nimic: s-au ridicat și au fugit, păgubindu-l pe proprietar cu 2.000 de euro.

„Totul s-a întâmplat într-un minut. E clar că plănuiseră dinainte. Au plecat în fugă”, a povestit Rodriguez, proprietarul localului.

El a dat detalii Poliției spaniole despre rezervare, însă a menționat că nu are speranțe că va fi despăgubit. Petrecăreții au consumat aperitive, un fel principal, precum și 30 de sticle de băuturi alcoolice.

Rodriguez a mai declarat că este pentru prima dată în 35 de ani, adică de când lucrează în domeniu, când are o asemenea experiență.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.