10 trucuri fantastice care măresc un apartament mic

idei economisire spațiu apartament
Foto: brightside.me / colaj greatnews.ro

Mobilarea și decorarea unui apartament micuț astfel încât acesta să le ofere proprietarilor tot confortul și spațiul de care au nevoie poate fi o adevărată provocare.

Însă designerii caută constant soluții care să îi ajute pe aceștia să își organizeze spațiul cât mai eficient.

Publicația online brightside.me prezintă 10 idei ingenioase de mobilare a unor camere mici care pot fi puse în practică destul de ușor.

1. Un perete despărțitor decorativ

Atunci când vrei să creezi spații funcționale într-o cameră, cel mai important lucru este să nu le aglomerezi. Un perete despărțitor ușor te va ajuta cu siguranță: el poate separa dormitorul de sufragerie fără să diminueze aspectul camerei.

Un astfel de perete – care poate fi făcut din lemn – face ca apartamentul să arate aerisit și frumos.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Allen+Killcoyne Architects

2. Un spațiu unde să iei masa

Mulți oameni se tem să creeze o zonă unde să mănânce într-o bucătărie mică. Au impresia că un astfel de loc va consuma foarte mult spațiu, însă el este foarte ușor de delimitat, chiar și în cel mai mic apartament. Ai nevoie de o masă rotundă compactă și de o canapea mică ce trebuie lipită de perete. Ca să ai mai multe locuri la masă, folosește niște scaune pliante pe care le poți depozita ușor.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Decoholic

3. Mobilă albă

Această culoare creează impresia unui spațiu mai larg. Designerii recomandă mobila din culoare deschisă și dulapurile cu uși albe. Pentru a adăuga puțin stil camerei tale, folosește câteva accesorii în culori vii.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Time for Fashion

4. Lumină reglabilă

Într-o cameră îngustă este nevoie de multă lumină pentru ca ea să fie confortabilă și să pară mai spațioasă. Caută un candelabru sau o lustră care poate fi cu ușurință reglată pentru a lumina din diferite poziții. Nu te limita la o sursă de lumină în tavan deoarece ea nu este suficientă: pune mai multe lămpi pe măsuțe, etajere etc sau folosește spoturi în tavan.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Stadshem

5. Plăci de faianță de dimensiuni mici

Folosește plăci de faianță de dimensiuni mici pentru a „mări” spațiul. În plus, cele mici arată mult mai elegant decât plăcile mari.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Interiores Chic

6. Camuflaj inteligent

Una dintre cele mai dificile probleme pe care le au designerii atunci când trebuie să organizeze un spațiu mic este modul în care să mascheze patul. Ideea de mai jos poate fi aplicată cu succes în camerele care au o nișă: patul poate fi pus acolo. Pentru a-l asunde, folosiți draperii și o bară transversală.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Ikea

7. O bibliotecă despărțitoare

Îți poți împărți camera în mai multe spații folosind o bibliotecă sau rafturi din lemn.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Woman’s Day

8. Mobilă pe tavan

Poți agăța niște corpuri în tavan în care să depozitezi diferite lucruri. E important să ai acces la ele din diferite unghiuri.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Decoração de Apartamentos Pequenos

9. O bibliotecă

Folosește o bibliotecă ce are multe rafturi. În acest fel vei câștiga foarte mult spațiu.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Lonny

10. Design creativ pentru o baie mică

Alege obiecte sanitare care să se potrivească dimensiunilor băii tale. Nu uita să amplasezi un dulăpior sub chiuvetă: este foarte util și poate depozita diferite lucruri, de la hârtie igienică la soluții de curățat.

idei economisire spațiu apartament
Foto: Stadshem

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

19 idei de amenajare a unei bucătării mici. Cum să câștigi spațiu

30 de idei foarte ingenioase pentru a câștiga spațiu într-un apartament mic

https://greatnews.ro/9-trucuri-ca-sa-ti-reinventezi-bucataria-in-mai-putin-de-o-ora-rezultatele-sunt-superbe/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.