10 sfaturi pentru a trece mai ușor de „Lunea tristă”

Sheenie Ambardar, un cunoscut psihiatru din Statele Unite, a elaborat pentru Hufftington Post un set de 10 sfaturi care ar trebui să fie luate în considerare pentru o atitudine pozitivă. Aceasta recomandă un timp limitat pe rețelele de socializare, scrierea unui jurnal, dar și consumul de vitamine.

Iată cele 10 sfaturi pentru a trece mai ușor peste „Lunea tristă”:

1. Nu petreceți mult timp pe rețeaua de socializare Facebook. Atunci când Facebook-ul este folosit pentru a promova o anumită imagine de sine, se poate ajunge la o nevoie inconștientă de a ne compara cu cei din rețea și astfel apare gelozia, nesiguranța, inadaptabilitatea.

2. Încetați să mai trăiți viața altei persoane. Deseori, depresia poate apărea într-o dimineață când conștientizați că nu vă trăiți visele, ci în schimb încercați să vă mulțumiți părinții, copiii sau prietenii. Viața voastră vă aparține. Curajul de a urma propriile vise reduce semnificativ anxietatea.

3. Un jurnal, în care să vă exprimați gândurile și sentimentele, are puterea de a combate stările de depresie.

4. Nu vă comparați cu ceilalți. Este o risipă enormă de timp și de energie. Concentrați-vă asupra voastră și asupra vieții voastre. Nu deveniți obsedați de alte persoane.

5. Consumați vitamine.

6. Comunicați cu persoanele din jurul vostru, deoarece și un simplu salut vă poate schimba radical starea.

7. Stabiliți-vă un țel. Un scop, chiar și unul nu foarte important, pe care să-l realizați încet încet, creează un sens vieții și o stare pozitivă constantă.

8. Citiți despre spiritualitate sau astronomie pentru că ajuta la crearea unei perspective globale, care provoacă o stare de confort.

9. Bucurați-vă de liniște și de pauze.

10. Pentru fericire trebuie să munciți. Fericirea este o stare de spirit care necesită practică, efort, vigilență, dar și relaxare.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.