Japonezii vor carne de porc din România

O nouă piață de export pentru crescătorii de porci din România.

Țara noastră va putea exporta carne de porc în Japonia după ce Ambasada României la Tokio a transmis către Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  (ANSVSA) o informare oficială din partea autorităţii competente din Japonia, prin care se certifică faptul că procedurile din abatoarele din țara noastră îndeplinesc criteriile necesare pentru export.

Aceasta este una dintre formalităţile necesare pentru realizarea exportului de carne de porc pe piaţa japoneză, export solicitat de partea română în anul 2013, după cum au anunțat reprezentanții ANSVSA.

În perioada 23 – 27 martie a acestui an, reprezentanţi ai ANSVSA au însoţit o delegaţie de specialişti din Japonia, aflaţi într-o vizită de lucru în România, cu scopul de a evalua standardele şi reglementările sanitare veterinare din ţara noastră, în vederea demarării exportului de carne de porc pe piaţa niponă.

În cadrul acestei misiuni, specialiştii japonezi au vizitat o fermă de porci, o unitate de abatorizare, un Post de Inspecţie la Frontieră şi Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, institut naţional de referinţă.

 

Recomandările editorilor GreatNews:
Un adevăr mai puțin plăcut despre strămoșii noștri, descoperit de cercetători

Cum s-a răzbunat un trecător pe un BMW parcat neregulamentar
Cea mai curajoasă femeie din România. Cui i-a fost decernat titlul
Principele Nicolae face turul României pe bicicletă și le aduce elevilor „Cărțile copilăriei”