Unele locuințe sunt reci. Asta este realitatea cu care se confruntă mulți proprietari, care iarna caută tot felul de soluții, pentru a scăpa de această problemă.
În unele cazuri, nu încălzirea centralizată este problema. Sunt detalii care pot face diferența între o cameră care se încălzește repede și alta în care pereții sunt mai mereu reci. Câteva schimbări inteligente făcute în locuința ta o pot transforma, pentru această iarnă.
Iată 7 trucuri ingenioase ca să-ți încălzești rapid camera:
1. Draperiile
Iarna, draperiile groase pot ajuta pentru a duce temperatura camerei la un nivel confortabil. Cu cât sunt mai groase, cu atât camera va fi mai călduroasă. E important de știut că pe timpul zilei este recomandat ca draperiile să fie strânse, pentru a permite o luminozitate cât mai generoasă în încăpere. Accesul razelor soarelui în cameră, chiar și pe timpul iernii, poate ridica temperatura camerei cu câteva grade.
2. O investiție câștigătoare
Cu o investiție minimă, orice iarnă poate fi extrem de ușoară pentru un apartament de mari dimensiuni sau pentru o simplă cameră. Folosește aeroterme electrice, care îți pot încălzi camera în mai puțin de 5 minute. Sunt eficiente, nu ocupă spațiu și pot fi oricând ținute într-o debara, atunci când nu este nevoie de ele.
3. Mută canapeaua
Te-ai gândit să-ți rearanjezi mobila din casă, pentru o eficiență mai bună pe timpul iernii? Una dintre cele mai importante recomandări este să-ți muți canapeaua sau patul din dreptul caloriferului din încăpere. Ai putea crede că dacă ești mai aproape de o sursă de căldură, atunci te vei încălzi mai repede, însă lucrurile nu stau chiar așa. E posibil ca toată căldura degajată de calorifer să fie blocată tocmai de canapea, motiv pentru care camera este rece mereu.
4. Suflă vântul pe la geamuri?
Verifică dacă geamurile și ușile din casă sunt izolate corect și dacă se închid ermetic. Dacă auzi că vântul sufla pe la geamuri și pe sub ușile din casă, înseamnă că trebuie să iei măsuri. Oricât de mult ai încerca să încălzești o cameră, niciun plan nu va da roade, dacă aerul rece traversează toată casa, nestingherit.
5. Aerisește caloriferul
Nu uita de micile verificări de mentenanță înainte ca prin calorifere să curgă apa caldă. E posibil ca din cauza unui calorifer care nu a fost aerisit complet, căldura să treacă pe lângă tine, iar elemenții să rămână sloi. O simplă verificare de acest fel te va ajuta enorm.
6. Apelează la covoare
Caută covoare care să se potrivească pe stilul casei tale și pune-le în locurile cheie unde există suprafețe întinse de parchet sau gresie. Dacă nu ți-ai pus încălzire pentru podea în locuință, atunci covoarele reprezintă soluția perfectă să nu-ți înghețe picioarele prin casă. Covoarele vor păstra căldura în cameră și vor ridica nivelul de confort din locuință.
7. Nu lăsa ușile deschise
Este mult mai ușor să încălzești cameră cu cameră, decât să încerci să ridici temperatura din prima în toată casa. Iarna, într-o locuință mai rece, ușile trebuie să rămână închise, pentru a putea păstra căldura. Nu ai vrea ca, din cauza unui geam deschis la bucătărie, dormitorul și sufrageria să fie reci.
Sunt doar câteva sfaturi și trucuri care te vor ajuta să ridici temperatura în camerele locuinței tale și, foarte important, să o păstrezi pentru mai mult timp. Astfel de măsuri te pot ajuta să trăiești într-un mediu mai plăcut, relaxant, dar și mai eficient din punct de vedere al costurilor. Nu arunca pe geam căldura și investește inteligent, în această iarnă.
Care sunt primele măsuri pe care te gândești că ar fi bine să le iei pentru o locuință mai călduroasă în această iarnă?
Sursă foto: Shutterstock / Copyright Zakhar Goncharov
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: