Izbândă extraordinară pentru handbaliștii români. Au învins Polonia!

Naționala de handbal a României a învins una dintre cele mai bune echipe din lume (FRH)
Naționala de handbal a României a învins una dintre cele mai bune echipe din lume (FRH)

Reprezentativa română de handbal a învins clar puternica națională a Poloniei, într-un meci de calificare la Campionatele Europene din 2018.

Tricolorii, care au fost mobilizați extraordinar de antrenorul spaniol Xavier Pascual, au câștigat meciul de la Cluj cu scorul de 28-23, dominând splendid jocul cu semifinalista de la Jocurile Olimpice de la Rio, din această vară.

Naționala masculină de handbal a României, care a trăit unele rușini istorice în ultimii ani, fiind nevoită să înceapă procesul de calificare la turneul final din Croația încă din prima fază, pare să țintească performanța.

Meritele îi aparțin, în mare măsură, tehnicianului Pascual, care antrenează, în paralel, și puternica formație FC Barcelona. Cu Pascual pe bancă, România a câștigat și pe terenul Belarusului, cu 26-23, și este prima în Grupa 2 de calificare la Europenele din 2018.

România are 4 puncte, Belarusul și Serbia au câte 2, iar Polonia – niciunul. Primele două clasate în grupă se califică direct la turneul final, însă calificarea este posibilă și de pe poziția a treia.

Handbaliștii români nu au mai fost la Campionatele Europene din 1996. Polonia, pe de altă parte, a cucerit medalia de bronz la Mondialele din 2015 și are în componență mulți jucători, cât și antrenorul, campioanei Europei – Vive Kielce.

Într-o Românie tot mai puțin atletică, cu tot mai puțini sportivi de valoare și o organizare în perpetuu declin, handbaliștii au arătat că au avut nevoie doar de puțin ajutor profesionist.

”Ne-a dat încredere și ne-a făcut să credem că suntem cei mai buni jucători din lume”, a spus Valentin Ghionea, extrema dreapta a României, despre antrenorul iberic Xavier Pascual.

România 28
Csepreghi 5, Mocanu 5, Ramba 5, Criciotoiu 4, Cântec 3, Pavel 3, Ghionea 1, Ad. Rotaru 1, Sadoveac 1. Antrenor: Xavier Pascual

Polonia 23
Bielecki 5, Jurkiewicz 3, Lijewski 3, Dacko 2, T. Gebala 2, Jachlewski 2, Paczkowski 2, Daszek 1, Kus 1, Przybylski 1, Syprzak 1. Antrenor: Talant Dușebaev

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Victorie mare pentru România. Handbaliștii visează la o nouă calificare