Victorie incredibilă pentru Astra. De ce a pierdut Steaua

Astra Giurgiu e aproape de primul titlu din istorie (clujeanul.ro)

Astra Giurgiu e aproape de primul titlu din istorie (clujeanul.ro)

Astra Giurgiu a reușit, aseară, în primul meci din play-off-ul Ligii Europa, o revenire incredibilă cu AZ Alkmaar. Tot aseară, Steaua n-a avut nicio șansă, pe teren propriu, cu Rosenborg Trondheim.

Astra a câștigat cu 3-2 în fața olandezilor de la AZ Alkmaar, după ce oaspeții s-au desprins rapid la 2-0. După golurile marcate de Henriksen și Janssen, trupa din Giurgiu a început să atace.

Stilul ofensiv implementat de Șumudică la echipă a dat roade și de această dată. Astra țintește titlul în Liga 1, iar în cupele europene a făcut deja o victimă de marcă: West Ham United.

Boldrin a redus din handicap, Alibec a egalat, iar Dandea a punctat pentru un incredibil 3-2! Toate golurile au fost marcate înainte de pauză.

Olandezii sunt favoriți la calificare, însă gruparea din Giurgiu a arătat că poate da peste cap calculele hârtiei, preferând să atace, decât să se retragă în defensivă. ”Dacă ne apărăm la Alkmaar, n-avem nici o şansă”, crede Valerică Găman, unul din fundașii de bază ai echipei.

Marius Șumudică a schimbat complet atitudinea echipei, care arată tot mai mult curaj și ambiție, atât pe plan intern, cât și în cupele europene.

Nu același lucru poate fi spus despre Steaua lui Mirel Rădoi. Exilat în tribună, tehnicianul ”roș-albaștrilor” a butonat de zor telefonul mobil, însă n-a putut să evite o umilință: campioana României a fost zdrobită de liderul din Norvegia, Rosenborg Trondheim, cu 3-0.

Cu 25.000 de fani în tribunele Național Arena, Steaua a căutat cu timiditate drumul spre gol, iar atunci când și-a creat câteva șanse de gol serioase, Chipciu și Tade au ratat ținta.

Nordicii, aflați într-o formă excelentă, au punctat, după o oră de joc în care au părut mulțumiți cu un egal, prin Mikkelsen. Câteva minute mai târziu, Helland a dublat avantajul oaspeților.

Rosenborg s-a distrat cu Steaua în ultimele minute de joc. Echipa din Norvegia a pasat calm, nu a tras de timp, a făcut spectacol. Ba mai mult, a marcat încă o dată: Jensen a dat lovitura finală în prelungiri.

Steaua este la ani lumină de grupele Ligii Europa, dar și de Rosenborg, echipă care s-a reorganizat exemplar în ultimii ani, după ce, în anii ’90 era o prezență constantă în grupele Ligii Campionilor.

Spre deosebire de fotbalul românesc, sufocat de scandaluri și neprofesionalism, cel nordic are demnitate și câteva valori peste care nu se trece ușor: muncă, seriozitate și respect.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai bune oferte la laptopuri cu preț mediu de la eMAG
Reduceri eMAG la televizoare. Cele mai bune oferte
Locuri de muncă pentru șoferi în Germania, Marea Britanie, Olanda. Salarii de peste 3.000 de euro
Locuri de muncă în Marea Britanie. Se caută personal pentru îngrijirea bătrânilor


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version