Victorie frumoasă: România avansează în lumea hocheiului pe gheață

Hocheiștii români au reușit o calificare importantă în Islanda (juniorhockey.com)
Hocheiștii români au reușit o calificare importantă în Islanda (juniorhockey.com)

Naționala României a câștigat meciul decisiv pentru promovarea în al treilea eșalon valoric al Campionatului Mondial de hochei pe gheață, scor 7-1 cu Spania.

Tricolorii nu mai pot rata primul loc în Grupa A, înaintea ultimului meci, cel de azi, cu Islanda, gaza turneului. România, care este antrenată de suedezul Kjell Lindqvist, se impusese și în celelalte trei partide disputate pe patinoarul Laugardalur din Reykjavik: 8-4 cu Serbia, 5-1 cu Australia și 4-3 cu Belgia.

Partida cu Spania, principala rivală a tricolorilor la promovarea în al treilea eșalon valoric al hocheiului mondial, a fost controlată de sportivii din românia, care au marcat de două ori în prima repriză.

Ede Mihaly, de la HSC Csíkszereda, a marcat primele două goluri ale tricolorilor. Spaniolii au revenit pe tabelă în ultima repriză, reducând din handicap prin Juan Munoz.

Ibericii aveau să fie spulberați, însă, pe final. Ede Mihaly a mai punctat o dată, pentru 3-1, înainte ca Matyas Biro, Daniel Trancă, Levente Lorincz și Zsombor Molnar să reușească celelalte goluri ale unei victorii splendide.

România e lider în clsament, cu 12 puncte, în timp ce Spania, ocupanta locului secund, are doar 6.

Obiectivul tricolorilor a fost îndeplinit, iar din sezonul următor vor reveni în al treilea eșalon al Cupei Mondiale, de unde au retrogradat anul trecut, când au pierdut locul în fața Estoniei.

România nu a mai participat în eșalonul de elită al lumii, din 1977, când a încheiat competiția pe locul opt, ultimul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Scrisoarea de la mama unei emigrante pentru Președintele României
Cât costă un apartament într-un bloc de containere
Principele Nicolae face turul României pe bicicletă și le aduce elevilor „Cărțile copilăriei”