Un român merge la Oscar. Lista nominalizărilor la Oscar 2016

Levente Molnar FOTO: leventemolnar.eu

Levente Molnar FOTO: leventemolnar.eu

În cadrul unei ceremonii organizate la Los Angeles, au fost anunțate nominalizările la Oscar 2016. Filmul „Son of Saul”, în care joacă și actorul clujean Levante Molnar, a fost nominalizat la Oscar 2016, la secțiunea „Cel mai bun film străin”. Actorul le-a spus jurnaliștilor de la Agerpres.ro că lucrul la acest film a reprezentat o perioadă extraordinară pentru el.

„A fost o experiență de muncă foarte bună. Doresc tuturor colegilor actori să li se întâmple ce mi s-a întâmplat mie. A fost o muncă bine pregătită, foarte focusată, foarte concentrată. A însemnat tot ce poate să aibă cuvântul „muncă” pozitiv”, a spus Levante Molnar. Filmul „Son of Saul” va rula în cinematografele din România începând cu data de 11 martie.

„Son of Saul” a câștigat duminica trecută Globul de Aur pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”. La gală, Levante Molnar a declarat că l-a emoționat apropierea Sylvester Stallone, care a câștigat un Glob de Aur pentru rolul secundar din „Creed”.

„Când eram mici, alergam pe strada Transilvaniei ca Rocky. La gală am fost „atins la umăr” de Sylvester Stallone”, a declarat actorul.

Lista nominalizărilor Oscar 2016. Câteva recorduri în seara galei

Cu ocazia galei în care s-au anunțat nominalizările la Oscar 2016, s-au înregistrat și câteva recorduri. De exemplu, Steven Spielberg a ajuns la 9 nominalizări în calitate de producător, pentru premiul Oscar la categoria „Cel mai bun film”.

Sylvester Stallone, nominalizat la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar” pentru „Creed”, devine cel de-al șaselea actor din istorie nominalizat pentru interpretarea aceluiași personaj în două filme diferite. Este vorba despre personajul Rocky Balboa, boxerul pe care l-a jucat în seria „Rocky” și care i-a adus o nominalizare la Oscar în 1976.

Nominalizările Oscar 2016 mai anunță un record și în ceea ce îl privește pe compozitorul american John Williams, care a ajuns la 50 de nominalizări pentru „Cea mai bună coloană sonoră” și cinci pentru „Cea mai bună melodie originală”. A fost depășit doar de Walt Disney, care a fost nominalizat de 59 de ori la Oscar.

Jennifer Lawrence, la numai 25 de ani, este cel mai tânăr actor care a reușit să adune patru nominalizări la Oscar. În 2012 a și obținut Oscarul pentru interpretarea din „Silver Linings Playbook”. La Oscar 2016 este nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal” pentru filmul „Joy”.

Lista nominalizărilor Oscar 2016

Criticii spun că cele mai mari șanse de a lua Oscarul le au Leonardo DiCaprio, Kate Winslet şi Matt Damon, dar şi filme precum „Războiul Stelelor”, „The Revenant” şi „The Martian”. În topul nominalizărilor la Oscar 2016 se află filmele: „The Revenant” – 12 nominalizări, „Mad Max: Fury Road” – 10, „The Martian” – 7, „Carol” – 6, „Spotlight” – 6, „Bridge of Spies” – 6, „The Big Short” – 5, „Star Wars: The Force Awakens” – 5, „Room” – 4, „The Danish Girl” – 4, „Brooklyn” – 3, „The Hateful Eight” – 3, „Sicario” – 3.

Oscar 2016. CEL MAI BUN FILM STRĂIN

Oscar 2016. CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL SECUNDAR

Oscar 2016. CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR

Oscar 2016. CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ ÎN ROL PRINCIPAL

Oscar 2016. CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL

Oscar 2016. CEL MAI BUN FILM

Oscar 2016. CEL MAI BUN REGIZOR

Oscar 2016. CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL

Oscar 2016. CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT

Oscar 2016. CELE MAI BUNE EFECTE VIZUALE

Oscar 2016. CEL MAI BUN MONTAJ

Oscar 2016. CEA MAI BUNĂ SCENOGRAFIE

Oscar 2016. CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ ORIGINALĂ

Oscar 2016. DOCUMENTAR SCURTMETRAJ

Oscar 2016. DOCUMENTAR

Oscar 2016. COSTUME

Oscar 2016. MONTAJ SUNET

Oscar 2016. MIXAJ SUNET

Oscar 2016. MACHIAJ

Oscar 2016. SCURTMETRAJ DE ACȚIUNE

Oscar 2016. SCURTMETRAJ DE ANIMAȚIE

Oscar 2016. FILM DE ANIMAȚIE

Dacă acest articol vi s-a părut util și vreți să fiți la curent și cu alte oferte de pe piața locurilor de muncă, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews.ro:


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version