Un român a transformat un sat în atracție turistică. Sute de mii de oameni l-au căutat pe internet

FOTO: Domeniile Murani/Facebook
FOTO: Domeniile Murani/Facebook

Un antreprenor s-a gândit să transforme un conac și împrejurimile sale într-o atracție turistică. Așa a ajuns Sorin Prada să investească în jur de 2 milioane de euro într-un conac ridicat în 1781, în satul Murani, la 25 de kilometri de Timișoara.

„Noi am văzut potenţialul locului. Domeniul era într-o paragină totală de 25 de ani. Am început de la minus, nu de la zero, în sensul că un an a durat desţelenirea locului, celor 60.000 de mp, pe care am început să construim un parc tematic și centru de agrement”, spune Sorin Prada, antreprenor, pentru Observator.

Pe domeniul conacului a fost construită și o fermă unde sunt peste 150 de animale și păsări, dar și un traseu de drumeție cu obstacole.

Satul a devenit atât de popular, încât are 750.000 de căutări pe Google Maps. Unii au fost vrăjiţi de aceste meleaguri şi s-au mutat cu toată familia. „Locuiam la bloc, în agitaţia din oraş, aglomeraţie, vecini, maşini.

Anul trecut în toamnă am descoperit Muraniul, fiind în căutarea unui loc de linişte, relaxare”, povesteşte Ciprian Pașca, devenit acum localnic al satului Murani cu 500 de suflete. 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.