Un primar s-a urcat pe catedră pentru a-și ține cuvântarea la deschiderea anului școlar

FOTO: Robert Nicolae Turcescu/Facebook
FOTO: Robert Nicolae Turcescu/Facebook

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, s-a urcat pe o catedră pentru a-și ține discursul în fața elevilor și părinților aflați la deschiderea anului școlar.

O imagine din timpul discursului primarului Pandele a devenit virală pe rețeaua de socializare Facebook, după ce e a fost postată de Robert Turcescu, consilier PMP în Consiliul General al Primăriei București.

Într-o explicație pentru jurnaliștii de la Hotnews.ro, primarul Pandele a spus că s-a urcat pe masă pentru a le atrage atenția celor care erau în curtea școlii și pentru a se face auzit.

„M-am urcat cu picioarele pe catedră că erau 2.000 de părinţi şi copii şi nu mă vedea lumea. Aşa mi-a dat mie prin cap. Nu aveam acolo nici măcar o scenă. Nu e prima dată când vorbindu-le oamenilor am căutat soluţii să mă audă lumea. Este una dintre cele mai mari şcoli din România, are 2300 de elevi. Am învăţat şi eu acolo din clasa a cincea până într-a opta.

Era o gălăgie în spate, difuzoarele nu erau foarte performanţe. Şi tot vorbeam, gălăgie în spate, am vrut să le transmit şi eu câteva mesaje, că mandatul asta e un mandat al calităţii în învăţământ. Venisem la şcoală asta puţin dezamăgit de faptul că nu se implică toată lumea de la părinte la elev. Când am ajuns aici şi am văzut atâta lume…

Dacă puneau măcar jumătate de metru pătrat de scenă. Să mă urc la etajul I şi să le vorbesc de acolo, am zis că nu dă bine, aminteşte de alte vremuri. Am luat puţin faţa de masă, am dat-o la o parte şi m-am ridicat pe masa aia.

Eram conştient că oamenii poate zic, domne, omul e nebun. Dar m-am gândit că dacă văd oamenii uite, domne, primarul pe masă, poate mă ascultă ce le spun. Şi, de acolo, cu picioarele pe catedra aia, le-am spus următorul lucru: îi rog pe profesori şi pe directori să ducă prima dată în sălile de clasa părinţii să conştientizeze cum arată şcoala la începutul anului şcolar, şcoli care se repară, iar după câteva luni de zile găsim picioare pe pereţi, uşi rupte, geamuri sparte. Ca să poată avea şi ei un termen de comparaţie. Cred eu că i-am pus pe gânduri”, a explicat primarul Pandele, pentru Hotnews.ro.

Începe școala! Cele 10 mari noutăți din anul școlar 2016/2017. Reguli noi inclusiv la BAC și Evaluare

Oamenii inimoși care au cărat bolovani și ciment ca să ridice un heliport în vârf de munte

O pasăre superbă trăiește din nou în România, după 45 de ani de la dispariție