Un pod nou peste Dunăre în România. Guvernul l-a promis încă din anul 2000

Proiectul podului peste Dunăre de la Brăila va fi demarat (viata-libera.ro)
Proiectul podului peste Dunăre de la Brăila va fi demarat (viata-libera.ro)

După ani și ani de așteptare, podul peste Dunăre de la Brăila va intra în faza de proiectare. Costurile totale ale proiectului sunt de 200 de milioane de euro.

Vestea demarării proiectului tehnic a fost dată de premierul Dacian Cioloș, care a spus că pentru podul de la Măcin au fost deja alocate aproximativ 200 de milioane de euro.

„Am discutat şi despre oportunitatea de a lansa cât mai repede proiectul podului de la Măcin, care odată realizat ar trebui să faciliteze legătura dintre Dobrogea şi deci, implicit şi Deltă, de restul lumii şi să stimuleze atât economia, cât şi turismul”, a afirmat premierul la Tulcea, după o dezbatere privind strategia Deltei Dunării, citat de Digi 24.

Finanțarea podului face parte din Strategia Deltei Dunării, care are un buget de 1,1 miliarde de euro până în 2020.

”Eu cred că pe sfârşitul anului putem da drumul la proiectul tehnic şi de acolo încolo investiţia poate să se deruleze pentru că bugetul există”, a adăugat șeful Guvernului.

Proiectul unui pod peste Dunăre între Brăila și Tulcea este promis de autorități de două decenii. Podul va scurta cu 150 de kilometri ruta care leagă zona baltică a Europei de Marea Neagră și va face parte și din noua rețea de drumuri din regiune.

În prezent, cei care vor să treacă Dunărea prin acel loc au doar varianta bacurilor. Tariful este de 20 de lei pentru un autoturism, fiind unul dintre cele mai mari din țară.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: