Un bărbat în vârstă de 62 de ani s-a vaccinat de 217 ori împotriva COVID. Ce au descoperit cercetătorii

vaccin covid

Foto: torstensimon / pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Germania s-a vaccinat de 217 ori împotriva COVID. Cazul a atras atenția cercetătorilor, care l-au analizat și au descoperit că bărbatul „hipervaccinat” nu suferă de efecte secundare, relatează „The Guardian”.

Bărbatul din Magdeburg, Germania, nu a dezvăluit care a fost motivul pentru care s-a vaccinat de atât de multe ori, spunând doar că a primit un număr mare de vaccinuri din „motive personale”.

Potrivit studiului publicat în jurnalul „Lancet Infectious Diseases”, bărbatul care a primit 217 doze anti-COVID nu a prezentat „niciun semn” că ar fi fost vreodată infectat cu virusul SARS-CoV-2, care provoacă Covid-19, și nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin.

Cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg au auzit despre acest caz dintr-un reportaj din presă, așa că l-a contactat pe bărbat și l-au întrebat dacă ar putea studia răspunsul corpului său la vaccinările multiple.

„Apoi l-am contactat și l-am invitat să facă diverse teste în Erlangen. Era foarte interesat să facă acest lucru”, a relatat cercetătorul Kilian Schober.

Echipa de cercetare a spus că a văzut confirmarea oficială pentru 134 dintre vaccinări, care au inclus 8 vaccinuri diferite. Cercetătorii au analizat testele de sânge anterioare pe care le făcuse bărbatul, iar apoi au examinat probe de sânge ulterioare, pe măsură ce pacientul a continuat să primească noi vaccinuri.

„Observația că nu au fost declanșate efecte secundare vizibile, în ciuda acestei hipervaccinări extraordinare, indică faptul că medicamentele au un grad bun de tolerabilitate”, a spus Schober.

Cercetătorii au descoperit că sistemul său imunitar este pe deplin funcțional.

Anumiți anticorpi împotriva SARS-CoV-2 și unele celule imunitare au fost prezente într-un număr considerabil mai mare în comparație cu persoanele care au primit doar 3 vaccinuri, a raportat echipa.

„În general, nu am găsit nicio indicație pentru un răspuns imunitar mai slab, mai degrabă dimpotrivă”, a spus unul dintre autorii studiului, Katharina Kocher.

Foto: torstensimon / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version