Un bărbat a fost ucis de o țigară electronică

țigară electronică
Foto: lindsayfox / pixabay.com

O țigară electronică a explodat și a ucis un bărbat în Florida, reatează „New York Times”. Deși acesta nu este primul caz în care țigările electronice au funcționat defectuos, se pare că bărbatul din Florida, SUA, este primul om ucis de o țigară electronică în Statele Unite.

În data de 5 mai, Tallmadge D’Elia se afla în locuința sa din St. Petersburg, Florida, iar țigara electronică pe care o folosea a explodat.

Cauza morții a fost o rană la cap produsă de o bucată din țigară electronică. Tallmadge D’Elia, care avea 38 de ani, a suferit și arsuri pe aproximativ 80% din corp. Se pare că explozia a declanșat un incendiu în dormitorul în care bărbatul a fost găsit decedat.

Una dintre bucățile scoase din capul său avea logoul Smok-E Mountain Mech Works, o companie cu sediul în Filipine.

Un reprezentant al companiei a declarat pentru ABC Action News că țigările electronice produse de firmă nu explodează și că e posibil ca problema să fi apărut la bateria țigării.

Unul dintre riscurile la care se supun cei care folosesc țigări electronice este supraîncălzirea bateriei.

„Bateriile litiu-ion se strică și la alte device-uri, dar un laptop îl ții în poală. O țigară electronică este aproape de față”, a explicat pentru CNN un reprezentant al Asociației Țigărilor Electronice.

Deși astfel de incidente sunt rare, nu este prima dată când o țigară electronică a explodat.

Între anii 2009 și 2016, în SUA au fost 195 de incidente în care țigările electronice au cauzat incendii sau au explodat. În 2015, o țigară electronică a explodat în fața unui bărbat din Naples, Florida, și i-a ars fața, pieptul, mâinile și plămânii. În 2016 o țigară electronică a explodat în pantalonii unui bărbat, iar acesta a suferit arsuri de gradul 3.

Până acum însă niciun caz nu a fost fatal.

Țigările electronice funcționează cu baterii și produc un abur încălzind un lichid care de obicei conține nicotină, arome și alte substanțe chimice. Acest abur este inhalat de consumatori. În vreme ce unele voci susțin că astfel de țigări electronice ar fi mai „sănătoase” și i-ar ajuta pe oameni să se lase de fumat, alte studii arată că și ele conțin numeroase substanțe nocive pentru organism.

Foto: lindsayfox / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.