Un așa-zis doctor, cu doar 8 clase, a operat zeci de români

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

De un an, un fals medic de chirurgie plastică colaborează cu cinci clinici din București și a operat zeci de oameni. Potrivit unei anchete realizate de jurnaliștii de la Libertatea, acesta își falsificase CV-ul și și-a trecut studii la universități apreciate de lumea medicală.

Matthew Mode, așa-zisul doctor, își trecuse în cartea de vizită că a studiat în SUA și a lucrat în Marea Britanie, Spania și Italia, înainte de ajunge în România. Printre altele, ar fi studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital și la The Johns Hopkins University School of Medicine, care timp de 20 de ani la rând a fost ales cel mai bun spital din SUA.

Cum a fost depistat falsul medic? O asistentă de la una dintre clinicile din România, care era prezentă în sala de operație, la o intervenție de înlocuire a unor implanturi mamare, a observat că acesta nu știa nici măcar să se spele corect pe mâini.

Potrivit protocoalelor, după igienizarea de dinainte de o intervenție, un chirurg trebuie să-și țină brațele ridicate, astfel încât apa să se scurgă spre cot. Acesta ținea mâinile în jos, iar apa se scurgea spre vârfurile degetelor.

Apoi, aceeași asistentă, a observat că nici măcar nu știa să-și pună mănușile de operație corect. Și doctorița ATI a fost uluită de ce a văzut. Inițial a făcut o anestezie pentru o oră de intervenție, însă operația a fost realizată de falsul medic în aproape patru ore.

Potrivit Libertatea, Matthew Mode este de fapt Matteo Politi, un italian din Veneția care are doar 8 clase absolvite, iar ultima oară a lucrat ca valet de parcare.

De asemenea, în 2011 a fost condamnat în Italia la 1 an și jumătate cu suspendare după ce mai mulți ani s-a dat drept medic cardiolog, profitând de faptul că avea același nume cu un reputat cardiolog italian, Luigi Vicenzo Politi.

Întreaga anchetă o puteți citi pe Libertatea.ro


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version