Un adolescent român va fi decorat în Italia de președintele republicii, după ce a dejucat o crimă

bărbat telefon

Foto: Mimzy / pixabay.com

Un adolescent român va fi decorat în Italia de președintele republicii, după ce a dejucat o crimă, relatează agenția de presă ANSA din Italia.

Emanuele nu a împlinit încă 16 ani și locuiește în Fiorenzuola D’Arda, în zona Piacenza, regiunea Emilia Romagna. Incidentul s-a petrecut în decembrie 2022, când băiatul a dejucat planul unui individ care intenționa să-și ucidă fosta iubită.

Întorcându-se de la școală cu un tren regional, băiatul a auzit involuntar cum un alt pasager vorbea la telefon în limba română și tot repeta că se duce direct fosta lui iubită ca să o omoare. Cunoscând limba și înțelegând conținutul discuției, Emanuele și-a dat seama de gravitatea situației și a alertat imediat poliția, care l-a arestat pe bărbatul respectiv.

Mama adolescentului, Ramona Rosemari Lascu, a aflat recent că fiul ei va fi decorat de președintele republicii pentru spiritul civic de care a dat dovadă.

„Am fost copleșiti, de vineri, de această veste. Suntem foarte fericiți: inițial am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Președinției: recunoașterea va fi înmânată pe 13 mai și pentru noi, pentru fiul meu, este o mare onoare”, a declarat Ramona Lascu pentru sursa citată.

Ramona Lascu a mai spus că simțul civic i-a fost insuflat în familie, tatăl său (bunicul lui Emanuele) fiind colonel în Marină în România.

Foto: Mimzy / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version