Transilvania, din nou vedetă în presa internațională. Cu ce i-a cucerit pe jurnaliștii britanici

Mai multe destinații turistice din Transilvania, printre care Sighișoara, Cluj-Napoca și sanctuarul de urși de la Zărnești, sunt promovate de publicația britanică thesun.co.uk.

„Ghidul „Lonely Planet” a numit Transilvania regiunea nr. 1 de vizitat în acest an. Cu peisaje de basm și castele gotice, Transilvania este un chilipir atunci când vine vorba de city break-uri în Europa”, scrie thesun.co.uk.

Jurnaliștii le recomandă turiștilor britanici orașul Cluj-Napoca, cel mai mare din Transilvania, care are numeroase teatre și expoziții de artă: „Plimbați-vă – gratuit – prin Fabrica de Pensule, o zonă cu galerii de artă, studiouri ale artiștilor și spații de teatru. Apoi, treceți pe la Galeria Quadro pentru a cumpăra ceramică locală și fotografii. Încheiați plimbarea la Muzeul Farmaciei, unde veți găsi tot soiul de poțiuni ieșite parcă din filmele cu Harry Potter, precum și echipamente vechi de laborator. Intrarea este o liră”.

Publicația îi îndrumă pe turiști să viziteze Sanctuarul „Libearty” de la Zărnești, unde au fost aduși peste 80 de urși care au fost salvați din cuști și de la circuri din diferite țări din lume.

În rezervația de urși (intrarea este 7 lire), animalele trăiesc acum într-o pădure bogată, iar vizitatorii pot ajuta la hrănirea lor sau se pot amuza privind jocul puilor de urs.

„La 30 de minute de mers cu mașina, în stațiunea de top Poiana Brașov, găsiți instructori de ski vorbitori de limba engleză, la prețul de 10 lire pe oră. Un permis de ski pentru toată ziua costă 17 lire. La barurile pentru distracția de după ski, precum Clubul Rossignol, dansul pe masă este aproape obligatoriu”, mai scriu jurnaliștii.

Printre recomandările „The Sun” se numără și Castelul Hunedoarei și Castelul Bran: „Cocoțat pe o stâncă, Castelul Bran a fost ridicat în secolul al XIV-lea și a devenit locuința lui Dracula în celebrul roman al lui Bram Stoker. Urcați pe scara secretă pentru a vă bucura de o priveliște panoramică de lângă turnuri, apoi țineți-vă bine în timp ce vizitați expoziția de instrumente de tortură medievale. Intrarea la castel este 6 lire. Continuați acest tur-Dracula la Sighișoara, care este locul de naștere al lui Vlad Țepeș, cel pe care s-a bazat legenda lui Dracula. Sighișoara, cu ale sale străduțe pietruite și case ce par făcute din turtă dulce colorată, se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO”.

În ceea ce privește gastronomia, autorii recomandă sarmalele, papanașii și vinurile locale.

„Orașul universitar Cluj este un oraș al petrecerilor. Barul steampunk Joben Bistro oferă niște cocktail-uri campari sau cu limonadă geniale, în timp ce la barul Soviet, care are un decor inspirat din comunism, este amuzant să îți petreci timpul printre telefoane vechi și păpuși rusești”, mai notează thesun.co.uk.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Sate de poveste din Dobrogea pe care să le explorezi în vacanțele tale
7 locuri spectaculoase din România în care nu ai voie să intri
Șase sate de poveste din Bucovina, pe care trebuie să le vizitezi anul acesta

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.