TEST. Joc plăcut de limba română, pentru întreaga familie

Astăzi, vă provocăm la un interesant joc de limba română. Regulile sunt extrem de simple, iar la baza acestui mic test stă jocul de anagrame, pe care îl găsiți în majoritatea revistelor de integrame de la chioșcuri.

Se dau literele:

V  R  N  E  S  C  A  O

Încercați să formați cât mai multe cuvinte folosind aceste litere. Sunt acceptate cuvinte compuse din cel puțin patru litere. Se aplică regulile de integrame (A poate fi folosit și ca  sau Ă, I ca Î, T ca Ț, S ca Ș).

Jucătorul va primi 1 punct pentru fiecare cuvânt de 4 litere, 2 puncte pentru fiecare cuvânt de 5 litere, 3 puncte pentru fiecare cuvânt de 6 litere și 4 puncte pentru fiecare cuvânt de 7 litere. Dacă jucătorul descoperă un cuvânt format din 8 litere el va primi 5 puncte plus 2 puncte bonus. Atenție! Nu pot fi folosite mai multe cuvinte din aceeași familie lexicală.

Puteți enumera cuvintele găsite de voi la rubrica de comentarii. Cel mai bun răspuns va fi publicat, mâine dimineață, în acest articol.

Soluții: CONSERVĂ, CAVERNOS și CONVERSA sunt cuvintele de 8 litere. Moldovanu Iulian și Alexandru au dat cele mai multe și mai frumoase soluții. Redăm cuvintele sugerate de voi:

CAVERNOS

CONSERVĂ

CONSERVA

SCORNEA

VREASC

CĂRNOS

NERVOS

SONARE

VENOS

SCOR

CORN

CÂRN

VÂSC

CERN

ORNA

VERS

VORACE

COARNE

CORAN

SCÂRNE

Notă: SCÂRNAV nu este o soluție, pentru că litera A a fost folosită de mai multe ori, iar în seria de mai sus ea apărea o singură dată.

Exemplu:

Dacă am fi avut setul de litere L G I H N E A E, cuvântul de 8 litere ar fi LIGHEANE, iar cuvinte mai scurte ar fi, printre altele, LEGI, GENE, AGILE etc. Cuvântul LIGHEAN nu poate fi folosit, deoarece am folosit deja LIGHEANE, un cuvânt mai lung, cu punctaj mai bun.

Dacă îți plac testele noastre, te sfătuim să dai un Like paginii noastre de Facebook. Astfel, vei afla mai ușor când publicăm un joc nou. Până atunci, poți încerca și testele de mai jos:

TEST. Problema de clasa a II-a pe care puţini adulţi o pot rezolva

Test de cultură generală. Recunoașteți animalele din imagine

Cât de bine stăpâneşti limba română. Test online

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.