Sportivii români au mai ”înțeapat” azi două medalii la Jocurile Europene

După ce Ana Maria Brânză a cucerit titlul suprem la spadă, probă în care Simona Gherman a obținut bronzul, iar Tiberiu Dolniceanu a câștigat argintul la sabie, astăzi, spadasinele României s-au impus în competiția pe echipe, iar sabrerii au luat argintul la Jocurile Europene de la Baku.

România a strâns deja 12 medalii la prima ediție a Jocurilor Europene, fiind pe locul 16 în clasamentul general, cu trei de aur, cinci de argint și patru bronz. Scrima a contribuit cu cinci medalii la zestrea sportivilor tricolori.

Echipa feminină de spadă, una dintre cele mai puternice din lume, cu numeroase titluri continentale și mondiale în palmares, a făcut o finală extraordinară și au învins Estonia cu 31-25.

Româncele Ana Maria Brânză, Simona Gherman și Simona Pop, proaspete campioane europene la Montreaux, în Franța, au avut de învins o singură echipă până în finală: Rusia (31-24). Estonia, de asemenea o echipă foarte valoroasă, a eliminat Italia în penultimul act, cu 45-36.

Tot astăzi, sabrerii români Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea și Iulian Teodosiu au pierdut lupta cu italienii pentru aurul de la prima ediție a Jocurilor Europene. Întâlnirea a fost de un dramatism rar, fiind decisă de ultima tușă.

Meciul decisiv s-a dat între românul Tibi Dolniceanu și italianul Massimiliano Murolo. Românul a câștigat primele patru tușe și i-a dus pe tricolori în avantaj (42-40), însă peninsularul a răspuns cu trei tușe consecutive. Dolniceanu a reușit să egaleze scorul la 43 și la 44, însă a fost învins de italian cu o tușă senzațională, din săritură. A fost o finală extraordinară și, cu toate că au ratat aurul, băieții noștri s-au prezentat exemplar la concurs.

Elevii lui Mihai Covaliu trecuseră în sferturile de finală de Ungaria, 45-34, iar apoi au învins, la tușa de aur (45-44), Germania, după o confruntare extrem de încinsă.

Rămâneți pe GreatNews pentru a afla imediat cum s-au descurcat în finalele de azi sportivii români.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Joburi în Palm Beach, America. Peste 1.500 de euro salariul pentru a lucra într-un loc de vis
Revoluția prețurilor la eMAG. Mari reduceri la televizoare
Locuri de muncă part-time. Program scurt, salariu atractiv
Revoluția prețurilor la eMAG. Cele mai mari reduceri ale verii