Simona Halep rămâne cel mai bun lucru care se întâmplă în România. A câștigat prestigiosul turneu de la Indian Wells

După o finală extenuantă de peste două ore și jumătate cu Jelena Jankovici, din Serbia, românca Simona Halep a cucerit primul trofeu de mare anvergură din carieră – Indian Wells.

Simona Halep pornea drept mare favorită în fața Jelenei Jankovici în finala turneului californain din circuitul WTA Mandatory. Casele de pariuri îi ofereau o cotă extrem de mică la victorie, iar turul liber pe care îl avusese în semifinale, după retragerea Serenei Williams, era un alt atu al jucătoarei din România, care câștigase ultimele trei din cele patru dueluri cu jucătoarea din Serbia.

Românca și-a făcut un obicei să înceapă mai greu partidele, iar în finala de la Indian Wells startul a fost foarte slab. Jankovici, fost lider WTA în vârstă de 30 de ani, dar încă prezentă în Top 20 mondial, a profitat de numeroasele greșeli ale Simonei și s-a poziționat rapid la comanda jocului.

După ce a câștigat primul set cu 6-2, belgrădeanca a început și setul doi în ofensivă, încercând să o scuture rapid pe româncă din cursa pentru titlul de la Indian Wells. După fiecare break reușit de Jankovici, Simona reușea, ca prin minune, să revină în set, să se agațe de adversara ei.

Cu probeleme la piciorul drept, dar și cu numeroase emoții, Simona a reușit puține puncte memorabile în prima oră și jumătate de joc, însă a revenit spectaculos în meci când Jelena a servit pentru turneu.

Sârboaicei i s-au înmuiat genunchii, cu toate că mai câștigase o dată acest faimos turneu, în 2010, iar Simona a rezolvat rapid setul secund, întorcând scorul de la 5-4 pentru Jankovici, la 7-5.

”Decisivul” a fost o luptă la baionetă, ambele jucătoare testându-și limitele fizice și psihice. Simona a ieșit învingătoare din bătălie, câștigând prima minge de meci a partidei, după ce a luptat extraordinar și a demonstrat, dacă mai era nevoie, că este o mare campioană.

”Sunt foarte fericită. Este cel mai important turneu din cariera mea și nu îl voi uita niciodată. Vreau să mulţumesc fanilor pentru că veniţi peste tot pentru a mă susţine şi pentru că îmi daţi putere să merg mai departe. Le mulţumesc şi celor care s-au uitat de acasă la meci”, a spus românca după izbândă.

Este cel de-al 11-lea titlu din cariera constănțencei în vârstă de 23 de ani și al treilea din 2015, după Shenzen și Dubai. Românca este pe primul loc în clasamentul pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

Victoria de la Indian Wells i-a adus Simonei Halep un cec de 900.400 de dolari, dar și puncte importante în clasamentul WTA, unde și-a consolidat locul 3 și a scurtat distanța față de Serena Williams și Maria Șarapova. Pentru româncă urmează un alt turneu foarte important, cel de la Miami, care este tot din categoria Premier Mandatory și va aduna, la fel ca Indian Wells, doar cele mai bune jucătoare ale lumii.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un mister contemporan: satul în care oamenii adorm brusc, fără motiv
Prizonieră într-o Românie crudă. Când pumnul e lege de căpătâi

O viață împlinită în jumătate de trup. Povestea omului născut fără mâini și fără picioare
O știre pentru cei care prețuiesc inteligența. Un puști din România e campion european la Go!
Cele mai fericite țări din lume