Simona Halep, învinsă la Roma. Românca a ratat finala după un ”thriller” cu Carla Suarez Navarro

Simona Halep a ratat finala de la Roma, fiind răpusă după o partidă extrem de încinsă, de Carla Suarez Navarro. Jucătoarea din Spania, cotată cu a 10 șansă la cucerirea trofeului, a câștigat cu 2-6, 6-3, 7-5, după un meci care a durat două ore și jumătate.

A fost o partidă plină de suspans, cu Simona Halep în mare formă în primul set, dar și cu mari probleme de menținere a echilibrului psihic în următoarele două.

Meciul a început groaznic pentru Simona Halep, prinsă în jocul elaborios al ibericei. Carla Suarez Navarro, care ar fi a patra jucătoare a lumii dacă s-ar contoriza doar punctele din acest an, a câștigat la pas primele două game-uri, punând-o în mare dificultate pe româncă.

A urmat recitalul. La fel ca în meciul precedent, cu Alexandra Dulgheru, numărul 2 mondial a început să joace un tenis implacabil. Pe lângă eficiența indicată de tabela de marcaj, care s-a mișcat doar în dreptul Simonei în următoarele șase game-uri, Simona Halep nu i-a dat nicio șansă adversarei. A condus jocul, a lovit extraordinar din orice poziție și după doar 35 de minute conducea cu 1-0 la seturi.

În acest an, Simona n-a pierdut niciodată după ce a câștigat primul set.

Manșa secundă a început cu românca la catedră, însă după ce a câștigat a patra oară la rând pe serviciul adversarei, Simona a ieșit din zona de comfort. Au apărut ezitările și greșelile neforțate, iar o serie pozitivă de șapte game-uri s-a transformat în doar câteva minute într-o succesiune de trei mici înfrângeri.

Simona s-a regrupat și a reușit un break, numai ca să își piardă din nou serviciul în game-ul următor. Românca a cedat în fața stresului și i-a oferit punct după punct ibericei, care s-a desprins la 5-2 și a avut patru mingi de set. Simona le-a câștigat pe toate. În game-ul următor, a mai anulat încă trei, însă apoi a greșit incredibil un vole simplu și încrederea pe care o recăpătase s-a risipit.

Carla Suarez Navarro a câștigat cu 6-3, primul set pierdut de Simona Halep la Roma. Nori negri se strângeau deasupra arenei centrale de la Foro Italico. Românca a părăsit terenul după ce a cedat setul, însă nu și-a regăsit încrederea.

Jucătoarea din Spania a făcut ce-a vrut cu mingile ezitante primite din cealaltă parte a fileului și a preluat imediat conducerea. Deșteptarea româncei părea că s-a produs în game-ul următor, când a reușit un re-break spectaculos, însă iberica a lovit din nou, imediat, pe serviciul Simonei. Meciul a stat opt game-uri în zodia break-ului, o perioadă de uzură, cu joc încrâncenat și cu Simona Halep departe de nivelul arătat în primul set.

Halep a preluat conducerea după un game câștigat chinuit pe propriul serviciu, dar Suarez Navarro nu a slăbit deloc suspansul partidei și a egalat la 5, după ce Simona a condus cu 30-0.

Campioana din Constanța a condus cu 30-0 și în game-ul următor, dar istoria s-a repetat, iar iberica a preluat din nou conducerea. Simona a salvat două mingi de meci, însă victoria i-a revenit adversarei sale, care a expus, prin mult efort, slăbiciunile din jocul jucătoarei din România.

Ar fi fost cea de-a 18 finală din cariera româncei în vârstă de 23 de ani, care va rămâne cu 11 titluri WTA până la începutul turneului de elită pe zgură: Roland Garros.

De cealaltă parte, bătăiaosa Carla Suarez Navarro va avea nevoie din plin de odihnă. În ultimul duel ea o va întâlni pe învingătoarea din cealaltă semifinală, o păruială între rusoaicele Daria Gavrilova și Maria Șarapova.

Gavrilova, o tânără ambițioasă în vârstă de 21 de ani, a ajuns în semifinale tocmai din calificări. În acest sezon, primul alături de fetele mari pentru Daria, a reușit să o învingă pe cea mai valoroasă rusoaică: 7-6 (4), 6-3, la Miami, în urmă cu câteva săptămâni.

Cea mai importantă victimă a Gavrilovei la Roma: sârboaica Ana Ivanovici, învinsă după un meci-maraton. De cealaltă parte, Maria n-a transpirat mai deloc pe zgura din capitala Italiei, trimițându-și acasă toate adversarele, printre care și bielorusa Victoria Azarenka, în minimum de seturi.

Șarapova i-a stricat anul trecut româncei sezonul pe zgură, învingând-o în finalele de la Madrid și Roland Garros. În prezent, numărul 3 mondial este în plină revenire de formă, ținta fiind păstrarea coroanei la Roland Garros.

Halep nu a mai câștigat un titlu pe suprafața roșie din vara trecută, când s-a impus la București. Pentru româncă urmează Openul Franței, care debutează în 25 mai.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: