Scrisori ca pe vremuri. Povestea tinerelor care ne aduc bunătate și zâmbete la plic

livrez dragoste
Foto: Pagina de Facebook "Livrez dragoste"

Două tinere din București au lansat un serviciu inedit de scris și de livrat scrisori la domiciliu. Ele transpun scrisori virtuale în epistole scrise cu stiloul, pe hârtie reciclată, cu sigiliu ca pe vremuri, cu scopul de a încuraja comunicarea între oameni, relatează digi24.ro.

Serviciul care livrează gratuit dragoste şi gânduri bune este coordonat de aproape un an de zile de Loredana şi de Cristina. Tinerele îşi doresc să vadă cât mai multe zâmbete în jurul lor.

„Dacă zâmbeşti, parcă şi cele mai negre lucruri par mai colorate”, a povestit Cristina Dobrescu pentru Digi24.

„Toate scrisorile şi toate solicitările pe care le-am primit de-a lungul acestui an îmi confirmă înzecit şi în fiecare zi că românii sunt oameni buni. Să nu mai spună careva că se întâmplă doar lucruri rele, pentru că acest proiect confirmă altceva”, a afirmat și Loredana Munteanu.

Loredana are 27 de ani şi s-a născut la Galaţi. A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice, dar a fost mereu atrasă de artă. Ideea de a livra scrisori a venit la scurt timp după terminarea studiilor: „În serile lungi de mers cu bicicleta prin oraş şi descoperit oraşul, stăteam şi mă gândeam cum ar fi coşul de la bicicletă să fie plin de scrisori, cu destinaţie necunoscută pentru mine şi să fac nişte oameni străini, practic, fericiţi, sau cel puţin să le aduc un strop de bucurie pe momentul respectiv”.

Alături de Cristina Dobrescu, economist de profesie, Loredana a reuşit să transforme un simplu gând în realitate.

livrez dragoste
Foto: Pagina de Facebook „Livrez dragoste”

Scrisori dăruite călătorilor de la metrou: „Dragă om frumos, zâmbeşte!”

„Pe lângă faptul că transmite multă bucurie acest proiect, pe mine m-a ajutat foarte mult să pun preţ pe scris… m-a ajutat să mă dezvolt şi în stilul acesta. Şi chiar îmi place să scriu. Mi se pare un lucru foarte frumos. Practic şi noi ne încărcăm bateriile din scrisorile primite şi mi se pare foarte frumos să-i oferi unui om un zâmbet pentru un gest mărunt”, a mărturisit Cristina Dobrescu.

Serviciul funcționează în felul următor. Oricine vrea să trimită o scrisoare trebuie să scrie un email cu textul pe care doreşte să-l transmită. Există şi opţiunea ca tinerele să creeze conţinutul, în cazul în care expeditorii nu reuşesc să îşi găsească cuvintele potrivite. Apoi mesajele sunt transcrise pe hârtie reciclată sau de calc, pregătite în plic sau în sticlă şi sunt livrate cu bicicleta în Bucureşti, iar în restul țării prin intermediul curierului.

Dacă până acum câţiva primea scrisori, astăzi Loredana le dăruieşte celor din jur: „Încă păstrez toate scrisorile din copilărie, şi nu numai din copilărie, şi până în prezent. De când avem serviciul acesta recunosc că n-am mai primit scrisori, pentru că au impresia expeditorii că nu mai pot fi impresionată, că sunt tot timpul printre scrisori, ceea ce nu e adevărat, ador să primesc în continuare scrisori… îmi place tare mult”.

livrez dragoste
Foto: Pagina de Facebook „Livrez dragoste”

Pe lângă serviciul prin care livrează scrisori unor destinatari cunoscuţi, tinerele împart scrisori şi necunoscuţilor. Cea mai surprinzătoare acţiune de până acum s-a desfăşurat la începutul lunii martie, la metrou.

„Practic, într-o dimineaţă am pus 222 de scrisori într-un tren de metrou care a circulat gol din Berceni până la Unirii, iar la Unirii s-au deschis uşile şi oamenii au pătruns foarte încântaţi, dar erau foarte curioşi. Primele secunde a fost chiar interesant. Te uitai la ei, se uitau pe scaun, la scrisoare, s-ar fi aşezat, ar fi luat scrisoarea, dar parcă le era şi un pic ruşine. Şi în clipa în care oamenii au început să se aşeze şi să citească scrisorile, deja mai mulţi îşi doreau şi erau curioşi. Scrisoarea începea în felul urmator: „Dragă om frumos, zâmbeşte!”. Şi în clipa în care citeau cuvântul „zâmbeşte”, practic zâmbeau în secunda aceea”, a povestit Cristina Dobrescu.

livrez dragoste
Foto: Pagina de Facebook „Livrez dragoste”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Idei de afaceri. Cafeneaua unde berea este adusă de trenulețe
Milionare, la câțiva ani. Cum au reușit două fetițe să fie cunoscute în toată lumea
„Apocalipsa din aer”. Care este cel mai poluat oraș din lume

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.