Șase medalii pentru elevii români de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

olimpiada internațională de științe pentru juniori
Cea de-a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru juniori a avut loc în orașul Mendoza, Argentina. Foto: Itsmemarttin via Wikimedia Commons

Elevii români au obținut trei medalii de argint şi trei medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, a anunțat Ministerul Educației Naționale într-un comunicat de presă.

Practic, toţi cei şase membri ai lotului au reuşit performanţa de a se număra printre laureaţi. Toţi componenţii lotului naţional sunt elevi în clasa a VIII-a și a IX-a.

Medaliile de argint au fost cucerite de Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani), Calila Hakan (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Cristian Cozma (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi).

Cu bronz au fost medaliaţi Irina Mălina Strugaru (Colegiul Naţional din Iaşi), Andrei Vlad Băsulescu (Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” din Oradea) şi Dan-Mircea Neagoe (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Concurenţii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe compuse din 3 elevi). La ediţia din acest an, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie, în Argentina (Mendoza), au fost prezenţi 187 de participanţi din 32 de ţări.

Echipa României revine în ţară mâine, 13 decembrie, ora 1:10 AM, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum arată cea mai scumpă fotografie vândută vreodată
Cele mai mari defecte ale țărilor din Uniunea Europeană
TOP 10. Cele mai bune stațiuni de schi din Europa

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.