Cum arată cea mai scumpă fotografie vândută vreodată

cea mai scumpă fotografie
Cea mai scumpă fotografie a fost vândută pentru 6,5 milioane de dolari. Foto: Peter Lik via lik.com

Fotograful australian de peisaje Peter Lik a stabilit un record mondial după ce un colecţionar privat a plătit 6,5 milioane de dolari pentru o poză a sa. Fotografia este o imagine a canionului Antelope din statul Arizona, Statele Unite ale Americii, informează time.com.

Cea mai scumpă fotografie vândută vreodată este o fotografie alb-negru, intitulată „Phantom” („Fantomă” – n.r.). Ea prezintă o rază de lumină care pătrunde prin plafonul unei formaţiuni carstice din canionul Antelope din statul american Arizona.

Recordul anterior a fost deţinut de fotografia „Rhein II”, realizată de Andreas Gursky, care s-a vândut în 2011 pentru 4,3 milioane de dolari. „Rhein II” face parte dintr-o serie de imagini în care Gursky a fotografiat fluviul Rin.

Născut în 1959 în Melbourne, Australia, Peter Lik este cunoscut pentru fotografiile care au ca subiect peisajele şi natura, mai ales în format panoramic. Cele mai multe dintre imagini sunt tipărite în format foarte mare, de foarte bună calitate. Fotografiile sunt realizate cu ajutorul unei camere cu film, Linhof 617 Technorama, folosind filme fotografice produse de Fuji, relatează mediafax.ro.

De asemenea, acesta realizează şi fotografii cu camere foto digitale, folosind aparate Phase One şi Nikon. Cele mai multe fotografii sunt imprimate pe hârtie FujiFlex cu argint, pentru a spori strălucirea și sensibilitatea la lumină, accentuând în acelaşi timp culorile vibrante.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai mari defecte ale țărilor din Uniunea Europeană
Diaspora îi cere președintelui să dizolve Parlamentul
TOP 10. Cele mai bune stațiuni de schi din Europa

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.