Românul care și-a construit casa în formă de dom. Cât l-a costat

casa în formă de dom

Casa în formă de dom. Foto: Captură Știrile ProTV

Inspirat de locuințele pe care le-a văzut în străinătate, un bihorean și-a construit o casă mai puțin obișnuită. El și-a făcut o locuință sub forma unui dom, cu acoperișul boltit, precum cele din povești, relatează stirileprotv.ro.

Dincolo de design-ul neobișnuit și prețul mic, locuința mai are avantajul că este foarte ușor de încălzit, a explicat proprietarul ei. Mihai Vasile locuiește în Alesd, Bihor, lucrează în industria petrolieră și a colindat toată lumea. Într-o vizită în Spania a văzut undeva lângă Malaga o casă de tip dom.

„Am visat și am reușit, am făcut-o. Dar e foarte-foarte migălos, am studiat o grămadă, am făcut machete peste machete până mi-a ieșit, că din prima n-a ieșit nicicum. Casa-i făcută dintr-un joc de triunghiuri, care formează pentagoane și hexagoane”, a povestit Mihai Vasile pentru postul de televiziune.

Casa, pe care Vasile a construit-o cu ajutorul cumnatului și al socrului pe un deal de lângă Șinteu, l-a costat sub 10.000 de euro. Mihai Vasile a arătat că locuința are avantajul de a fi călduroasă, motiv pentru care folosește foarte puține lemne.

Casa de tip dom are două dormitoare, baie și un living. Prietenii care l-au vizitat au fost fascinați, iar Mihai are deja mai multe comenzi pentru astfel de locuințe: „Nu mai mă mut niciodata de-aici. Aici o sa stau la pensie”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Parlamentarii pregătesc interzicerea fumatului în restaurante și baruri
Amendați pentru că au rupt crengi de salcie de Florii
Botoșaniul vrea armată obligatorie: „Uitați-vă la Elveția!”


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version