Româncele sunt din nou cele mai bune spadasine ale Europei

Echipa feminină de spadă a României s-a impus în finala Campionatului European de la Montreaux, în Elveția, păstrând titlul continental câștigat în urmă cu un an în Franța, la Strasbourg.

Ana Maria Brînză, Simona Pop, Simona Gherman ș Loredana Dinu au cucerit aurul european după victoria clară din finala cu Estonia, 45-35.

Spadasinele din România, antrenate de Dan Podeanu, au avut liber în primul tur, iar prima victimă în drumul spre titlu a fost Ucraina. O victorie cu 31-25 a deschis drumul spre semifinale, unde s-au impus cu 45-42 în fața Suediei.

Este al șaselea titlu continental cucerit de echipa de spadă a României. Ana Maria Brînză este singura sportivă care a contribuit la toate cele șase triumfuri.

Simona Pop a cucerit ieri medalia de bronz în proba individuală de spadă. Scrima rămâne unul din puținele sporturi olimpice unde tricolorii se luptă constant la medalii.

România speră la o medalie și în proba pe echipe la sabie de la Motreaux, unde băieții pregătiți de Marius Covaliu încearcă un nou parcurs de succes, după argintul cucerit în 2012, la Legnano, în Italia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate pentru muncitori necalificați
Locuri de muncă în străinătate. Cazarea și masa, asigurate
Telefoane mobile ieftine, pentru părinți și bunici