Rețelele de socializare vor fi „invadate” de mesaje antifumat

În următoarele luni, o asociație de tineri vrea să invadeze onlineul cu mesaje antifumat și de informare asupra riscurilor la care se supun cei care sunt dependenți de acest viciu.

Potrivit Digi24, tinerii au venit cu planul pentru această campanie, iar Ministerul Sănătății cu sprijinul moral. „Finanțarea este una privată, pe care am accesat-o noi. Vorbim undeva cred, în momentul de față, de 20.000 de euro”, a declarat Ioana Tomuș, coordonatorul campaniei de informare, reprezentantă a organizației Tinerii uniți, membră a Coaliției România Respiră.

Campania vine și în contextul în care, în toamnă, după revenirea din vacanța parlamentară, deputații trebuie să dea votul pentru legea care ar putea interzice total fumatul în spațiile publice.

Senatul a votat pe 18 martie o modificare legislativă prin care se interzice complet fumatul în spațiile autorităților și instituțiilor publice centrale și locale, ale instituțiilor și unităților de învățământ, precum și în unitățile sanitare, de stat și private.

Însă deputatul PSD Aurelia Cristea a venit cu propunerea ca fumatul să fie interzis complet inclusiv în restaurante, baruri, cluburi, cafenele și alte unități de alimentație publică. România este una dintre cele cinci țări care nu-și protejează cetățenii de fumatul pasiv, arată un raport european. Pe aceeași listă se mai află Cehia, Grecia, Austria și Slovacia.

Țara noastră, care încasează în jur de 300 de milioane de euro din taxa pe viciu, amână implementarea legislației internaționale. Iar acest lucru se întâmplă în condițiile în care, potrivit statisticilor, principalele cauze de deces din România sunt provocate de fumat: boli cardiovasculare, afecțiuni respiratorii cronice sau cancer.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: