Râșii din România salvează populația de linx din Germania. Imagini superbe cu Viorel, primul râs transferat

râs viorel românia germania
Foto: WWF Germania / Romsilva / Facebook

Un râs din România a fost capturat, transferat și eliberat în sălbăticie în Pădurea Thuringiană din Germania pentru a ajuta la refacerea speciei de linx din această țară, a anunțat Regia Națională a Pădurilor – Romsilva într-un comunicat de presă.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România.

Numit Viorel, el este primul râs din România transferat în Germania în cadrul proiectului româno-german „Lynx Thuringia“.

În cadrul acestui proiect, 10 exemplare de râs de pe fondurile cinegetice gestionate de Direcțiile Silvice Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea vor fi capturate și transferate în Germania până în anul 2027, în vederea creării unui nucleu în Pădurea Thuringiană, care va contribui la refacerea genetică a întregii populații de râși existentă în prezent.

râs viorel românia germania
Foto: WWF Germania / Romsilva / Facebook

Cu o suprafață de aproximativ 2.200 km², Pădurea Turingia joacă un rol important pentru refacerea populației de râs din centrul si vestul Europei. O populație stabilă de râs în Pădurea Turingia ar conecta două populații izolate până în prezent în centrul și în sudul Germaniei și Republica Cehă și ar reprezenta un succes major pentru colonizarea altor habitate din Europa.

Împreună cu Viorel a fost eliberat și un exemplar de râs femelă numită Frida, născută în captivitate în Germania.

râs viorel românia germania
Foto: WWF Germania / Romsilva / Facebook
râs viorel românia germania
Foto: WWF Germania / Romsilva / Facebook

Ne găsești și pe Threads.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.