Prognoză specială pentru București. Caniculă, înnorări, ploi și descărcări electrice

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul 17 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 10.

În prima parte a intervalului, între 17 iunie ora 10 și 18 iunie ora 9, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic în creștere, astfel că indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

În a doua parte a intervalului, între 18 iunie ora 9 și 19 iunie ora 10, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii, când indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.