Primele vești bune de la Rio: Tecău și Mergea s-au calificat în semifinale!

După aproape o săptămână de eșecuri și dezamăgiri, delegația României la Jocurile Olimpice de la Rio este aproape de o primă medalie.

Florin Mergea și Horia Tecău, doi dintre cei mai buni specialiști la dublu din tenisul mondial, s-au calificat aseară în semifinalele turneului olimpic.

Cei doi români au dispus de favoriții locali, brazilienii Marcelo Melo și Bruno Soares, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-2.

În ciuda ostilității publicului, Tecău și Mergea au reușit să își facă jocul și s-au impus splendid, după un meci pe care nu l-au scăpat de sub control.

„Ne dorim încă de anul trecut, am spus că obiectivul acestui an este să câștigăm medalia de aur la Rio. Noi știm lucrul ăsta, echipa noastră știe, toată țara știe lucrul ăsta, numai trebuie să ne punem nicio presiune în plus. Am ajuns aici doar concentrându-ne pe fiecare meci în parte, pe fiecare punct, așa o să facem și în semifinale. Acum ne recuperăm, pregătim meciul foarte bine și apoi încercăm să jucăm fiecare punct pentru a câștiga. Mereu cel mai important meci e următorul”, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, Horia Tecău.

Pentru a obține prima medalie olimpică din istoria tenisului românesc, Tecău și Mergea vor trebui mai întâi să îi învingă pe americanii Steve Johnson și Jack Sock.

În cealaltă semifinală se duelează spaniolii Marc Lopez și Rafael Nadal cu canadienii Daniel Nestor și Vasek Pospisil.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un român s-a bătut de la egal la egal cu asiaticii la sportul lor

Un băiat din România e cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe cel mai înalt vârf european