Primărița care și-a certat sătenii: Munciți, nu așteptați să vă pice în gură!

Irina Onescu FOTO: Facebook/Irina Onescu
Irina Onescu FOTO: Facebook/Irina Onescu

Primarul comunei arădene Petriș, Irina Onescu, și-a certat câțiva săteni pentru faptul că nu au adunat gunoaiele care s-au strâns în jurul curților.

Aceasta a postat pe Facebook un text în care îi critică pe cei care nu păstrează curățenia în sat și le cere să iasă la muncă voluntară pentru a salubriza zonele din jurul caselor.

„Probabil ați sesizat că ieri și astăzi am încercat, pe cât se poate, să curățăm buruienile, rugii și iarba, crescute excesiv pe marginea drumului (intersecție DN7-Petriș-Corbești-Roșia Nouă). De ce nu s-a făcut acest lucru până acum? Iată o întrebare cu două răspunsuri, în egală măsură valabile.

Probabil v-ați aștepta să arunc din start vina în ograda administrației anterioare. Dar nu voi face asta. Vina administrației cade pe locul 2. Pentru că înainte de toate cred că este vina noastră, a celor care locuim aici și care nu ne obosim să tundem cei câtiva metri pătrați de iarbă din fața casei, ori să igienizăm, să toaletăm și să întreținem câtuși de puțin această comună.

Nu aveți nicio scuză, mulți dintre voi, pentru faptul că vă lăsați îngropați în bălării și mizerie, chiar la voi acasă. Ori că așteptați să vină altcineva să vă facă curățenie în ogradă.

Gunoaiele din poze au ieșit la suprafață după ce s-au înlăturat primele straturi de vegetație. Le-am lăsat acolo momentan, să le „admirați” și să vă „bucurați” de ele. Îmi imaginez că este tare greu să strângeți în urma voastră…

Reduceri eMAG. TOP 5 telefoane mobile la ofertă

Puneți mâna și munciți, nu mai așteptați să vă pice în gură! Ajutați-l și pe vecinul care poate nu se descurcă singur, ori nu are uneltele necesare. Nu ar trebui să pretindeți bani sau recompense pentru o inițiativă care ține de bun simț. Nu vă cad mâinile dacă vă sacrificați 2-3 ore dintr-o zi, într-o lună, pentru o acțiune de voluntariat.

Vom da și amenzi de acum înainte, celor care nu își îngrijesc proprietatea stradală. Dacă altfel nu se poate”, a scris pe Facebook primarul comunei Petriș, Irina Onescu.

Un primar nonconformist

Irina Onescu are 31 de ani și este unul dintre cei mai nonconformiști primari din țară. A lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea MTV Passport, iar apoi s-a ocupat de organizarea unor festivaluri de muzică sau competiții sportive. Printre acestea se numără „Route68 Summerfest” sau „Drumul Regelui”, un maraton de ciclism care a ajuns la cea de-a treia ediție.

Irina Onescu s-a născut și a crescut în București, a învățat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și a absolvit cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București.

În copilărie a venit destul de des pe Valea Mureșului împreună cu părinții ei, de profesie geologi. Ulterior, părinții au cumpărat o casă în Petriș, iar majoritatea vacanțelor și le-a petrecut acolo.

S-a decis să candideze în urma tragediei din Clubul Colectiv. „Am avut prieteni care se aflau acolo și au scăpat cu zile, dar și prieteni care nu au mai ieșit la lumină. Pentru prima dată, corupția făcea victime în mica noastră bulă de confort, a tinerilor frumoși și rebeli, în rândul apropiaților. Nu mai puteam rămâne indiferentă la o realitate strâmbă și distrugătoare”, a declarat tânăra, după ce a câștigat alegerile locale.

Recomandările editorilor GreatNews.ro:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.