Povestea uimitoare a fetiței născute prematur la 5 luni și jumătate. Avea 515 grame, dar a supraviețuit

bebeluș

Foto: Rachel Stonehouse (via BBC)

Un bebeluș născut prematur în Marea Britanie, după doar 22 de săptămâni de sarcină, a reușit să supraviețuiască, relatează BBC.

Imogen s-a născut anul trecut, pe 6 septembrie. Fetița ce cântărea la naștere doar 515 grame s-a născut la Spitalul Swansea’s Singleton. Acum, după 132 de zile petrecute în spital, fetița în vârstă de 6 luni a ajuns acasă, în Bridgend.

„Imogen a trecut prin atât de multe, mai multe decât vom trece noi vreodată în viețile noastre, și a reușit”, a povestit mama fetiței, Rachel Stonehouse, în vârstă de 28 de ani.

Copilul născut cel mai devreme (prematur) din lume este Curtis Zy-Keith Means din SUA. El a venit pe lume după o sarcină de doar 21 de săptămâni și o zi.

Imediat după naștere, Imogen a fost pusă de medici într-un incubator ce imita uterul. Doctorii le-au spus părinților că fiica lor avea o sângerare la creier.

Foto: Rachel Stonehouse (via BBC)

În cele 98 de zile petrecute la terapie intensivă, bebelușul a trecut peste toate obstacolele, inclusiv murmur cardiac, hemoragie pulmonară și septicemie. De asemenea, a făcut numeroase transfuzii de sânge.

Timp de 13 săptămâni, spitalul i-a găzduit și pe părinții lui Imogen, pentru ca ei să fie cât mai aproape de copilul lor. Părinții au primit și consiliere psihologică.

La data de 15 ianuarie, Imogen a fost mutată în Spitalul Prințesa de Wales, unde a stat alte 34 de zile.

„A fost cea mai terifiantă perioadă din viața mea, dar angajații spitalului s-au purtat uimitor cu mine și cu familia mea”, a mai povestit Rachel.

Foto: Rachel Stonehouse (via BBC)

Imogen este acum acasă, dar are nevoie în continuare de oxigen. Dar doctorii sunt mulțumiți de felul în care funcționează organele sale. Nu are probleme de văz ori de auz.

Motivul pentru care Rachel a intrat în travaliu atât de devreme este neclar. Medicii i-au spus că, dacă ar rămâne iarăși însărcinată, ea prezintă un risc de 40% ca acest lucru să se întâmple din nou.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version