„Poliția” moralității. Cuplurile prinse că se sărută de Sfântul Valentin, puse să se căsătorească pe loc

sfântul valentin
Cadouri de Sfântul Valentin. Foto: Amanda via Wikimedia Commons

Grupurile conservatoare din India au anunțat că le vor cere cuplurilor necăsătorite surprinse că se sărută în public de Sfântul Valentin să se căsătorească pe loc. Anunțul a provocat o serie de critici pe rețeaua de socializare Facebook.

În vreme ce cupluri din toată lumea vor sărbători Ziua Îndrăgostiților cu ciocolată, flori și mese la restaurante scumpe, în India are loc o adevărată ciocnire între două concepții foarte diferite despre dragoste, relatează BBC.

Mahasabha, un partid politic conservator și totodată unul dintre cele mai vechi partide hinduse din India, a anunțat că activiștii săi vor verifica postările de pe Facebook și vor face vizite în parcuri, căutând cupluri care își arată afecțiunea în public. Dacă îndrăgostiții nu sunt căsătoriți și nu sunt de acord să se căsătorească în aceeași zi, reprezentanții partidului vor lua legătura cu părinții tinerilor și cu poliția.

Munna Kumar Sharma, secretarul general al partidului, a explicat pentru BBC că scopul lor este de a păzi valorile tradiționale indiene și de a proteja femeile de bărbații care ar profita de ele. El a spus că patrulele partidului vor „proteja fetele și femeile” pentru ca acestea să nu apuce pe „calea culturii occidentale”.

Bajrang Dal, un alt partid hindus conservator, va organiza acțiuni similare. Reprezentanții săi vor lua și un preot hindus alături de ei pentru a se asigura că îndrăgostiții se vor căsători pe loc odată ce au fost prinși.

După ce partidele conservatoare și-au anunțat planurile, tabăra pro-Sfântul Valentin s-a organizat pe Facebook. Rahul Pasupalan a lansat grupul „Kiss of Love” („Sărutul iubirii”) și a reușit să organizeze o manifestație în Kerala, India, pentru a protesta împotriva vandalizării unei cafenele de unde televiziunile au transmis imagini cu un cuplu care se săruta.

„India este un loc unde strămoșii noștri au celebrat dragostea, iar acest fapt este marcat în istorie”, a spus Pasupalan. „India este un loc unde celebrăm dragostea. Taj Mahalul este aici și este un simbol al dragostei”, a continuat el.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lupta pe ora de religie. Biserica vrea o singură cerere, pe toată școlarizarea
Cum au ajuns studenții indieni să recite poezii de Mihai Eminescu
Elena Udrea în închisoare: Vrea să vopsească gratiile şi caloriferele pe banii ei

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.