Pacienții cu diabet, cancer, boli cardiovasculare, neurologice – acces la analize în 5 zile de la solicitare, chiar dacă s-a epuizat plafonul

analize de sânge seringă

Foto: Antonio_Corigliano / pixabay.com

Investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 (după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare), precum și a pacienților diagnosticați cu cancer, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare sau boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitării.

Pentru decontarea contravalorii acestora, sumele contractate inițial se suplimentează prin acte adiționale, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Această măsură este prevăzută într-o ordonanță de urgență adoptată astăzi de Guvernul României, la propunerea Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Actul normativ stabilește o serie de măsuri pentru asigurarea neîntreruptă a decontării serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale.

Foto: Antonio_Corigliano / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version