Omicron se răspândește într-un „ritm fenomenal”. „E ceva ce nu am mai văzut niciodată până acum”

omicron varianta covid coronavirus

Foto: Alexey_Hulsov / pixabay.com

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat luni, 13 decembrie, că varianta Omicron a coronavirusului se răspândește într-un „ritm fenomenal” și că deja e responsabilă de 40% de infecțiile din Londra, relatează Reuters.

Autoritățile le-au transmis oamenilor să se vaccineze cu cea de-a treia doză deoarece persoanele vaccinate doar cu două doze sunt în continuare vulnerabile.

De la apariția primului caz de infectare cu Omicron în Marea Britanie pe data de 27 noiembrie, premierul Boris Johnson a impus restricții mai dure și i-a anunțat pe britanici că urmează un tsunami de infecții cu Omicron.

Autoritățile spun că dacă nu se iau măsuri, până la sfârșitul lunii decembrie în această țară ar putea fi un milion de persoane infectate cu Omicron.

„Se răspândește într-un ritm fenomenal, e ceva ce nu am mai văzut niciodată până acum. Numărul de infecții se dublează o dată la fiecare 2-3 zile”, a declarat secretarul de stat pentru Sănătate Sajid Javid pentru Sky News.

„Asta înseamnă că ne vom confrunta cu un tsunami de infecții, suntem încă o dată într-o cursă între vaccinare și virus. Două doze nu sunt suficiente, dar 3 doze încă oferă o protecție excelentă împotriva infecției simptomatice”, a mai spus el.

Tot astăzi a fost anunțat și primul deces al unui pacient britanic infectat cu Omicron. Acesta este primul deces cunoscut al unei persoane infectate cu Omicron. Până acum, la nivel mondial, nu fusese raportat niciun deces al unui pacient infectat cu varianta Omicron.

„Eu cred că trebuie să renunțăm la ideea că Omicron este o variantă mai ușoară a virusului și să admitem pur și simplu că se răspândește extrem de rapid în populație”, a declarat premierul Boris Johnson.

Guvernul vrea să le ofere tuturor adulților britanici cea de-a treia doză până de Anul Nou.

Foto: Alexey_Hulsov / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version