Oana Pellea, ambasadoare pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe ale copiilor bolnavi

Oana Pellea șl Marius Moga Foto: Facebook Make a wish Romania

La fiecare 22 de minute, un copil grav bolnav are parte de îndeplinirea celor mai arzătoare dorințe. Fundația care face posibil acest lucru a ajuns și în România, iar Oana Pellea și Marius Moga sunt ambasadorii ei.

Fundația „Make a wish” a reușit până acum să îndeplinească peste 300000 de visuri ale unor copii din Canada, America, Germania, Noua Zeelandă, Italia sau Brazilia. Copiii bolnavi într-un stadiu terminal au dreptul la o singură dorință, iar ambasadorii și membrii fundației fac tot posibilul să o îndeplinească într-un timp cât mai scurt, mai ales că timpul este limitat.

De altfel, în cartea „The fault in our stars”, devenită bestseller la nivel mondial, autorul John Greene prezintă povestea a doi adolescenți foarte bolnavi și care beneficiază de serviciile fundației „Make a wish” și ajung în Amsterdam pentru a-l cunoaște pe autorul unei cărți despre o fetiță bolnavă de cancer.

Fundația își propune să îi ajute și pe copiii grav bolnavi din România să aibă parte de zâmbet pe chipul lor, mai ales că tratamentele sunt foarte costisitoare, iar părinții și cei dragi nu mai reușesc să aibă bani și pentru îndeplinirea unor dorințe mici sau mari., ca vizitarea unor parcuri de distracții, cumpărarea unui animal de companie sau niște cursuri de pian.

„Scopul nostru este acela de a-i face pe copiii bolnavi fericiți, de aceea România este un pas important”, a spus Jon Stettner, presedintele Make a Wish International, pentru Știrile ProTV.

Fundația din România va fi reprezentată de către ambasadorii Oana Pellea și Marius Moga și vor fi susținuți de către femeia de afaceri, Camelia Șucu.

„Toți trebuie să ne implicăm să-i ajutăm, fiindcă este incredibil efectul pe care îl are dorința împlinită”, a spua Oana Pellea.

„Îi îndeamnă să lupte și mai mult, să-și dorească mai multă fericire și o viață lung0″, a spus Marius Moga.
Susținătoarea cauzei care a umplut sufletul de bucurie a peste 300000 de oameni în ultimii 35 de ani, Camelia Șucu, consideră că:

„Fiecare zâmbet îți umple sufletul de căldură. Astfel le aducem zâmbetul pe buze”.

O primă dorință a devenit deja realitate. Cătălina, o tânără de 13 ani din București, diagnosticată cu limfom malign Non-Hodgkin, a petrecut o zi specială alături de artista Elena Gheorghe și de designerul Stephan Pelger.

Elena Gheorghe și Cătălina Foto: Facebook
Elena Gheorghe și Cătălina Foto: Facebook

Recomandările editorilor GreatNews:

Experiment social. Câți bărbați din 100 sunt dispuși să plece acasă cu o necunoscută
Cea mai frumoasă lecție de prietenie. Își cară colegul în spate, în fiecare zi

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.