O nouă metodă de înșelătorie face victime în România

metodă de înșelătorie suspecți
Suspecții căutați de poliție. Foto: IPJ Vrancea

Un bărbat şi o femeie au reuşit să păcălească mai mulţi comercianţi din județul Vrancea cu o nouă metodă de înșelătorie, relatează adevarul.ro.

Cei doi au înşelat mai mulţi vânzători din localitățile Focşani şi Panciu: mergeau în benzinării şi în centre comerciale, iar sub pretextul că vor să cumpere mai multe bunuri, reuşeau să îi inducă în eroare pe comercianți.

Unul dintre infractori îi arăta banii vânzătorului, cerându-i să-l servească cu bunuri din magazin, iar în acest timp intervenea celălalt, solicitând să fie servit peste rând deoarece se grăbeşte.

În felul acesta, ei reuşeau să-l bulverseze pe vânzător, care în final ajungea să dea rest la banii pe care nu-i încasase.

Dintr-o primă estimare, prejudiciul se ridică la 500 de lei, mai notează adevarul.ro.

Poliţiştii au reuşit să obţină imagini cu cele două persoane acuzate de înşelătorie de pe camerele de supraveghere din magazine.

metodă de înșelătorie suspect
Bărbatul din imagine este căutat de polițiști. Foto: IPJ Vrancea
metodă de înșelătorie suspect
Femeia din imagine este căutată de polițiști. Foto: IPJ Vrancea

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a oferit și semnalmentele celor doi:

– bărbat, înălţime aproximativ 1,75 m, vârsta 40-45 ani, aspect neîngrijit, purta un tricou de culoare portocaliu şi pantaloni trei sferturi de blugi culoare albastru
– femeia, vârstă 35-40 ani, înălţime aproximativ 1,70 m, păr negru prins la spate, purta un tricou de culoare roşu şi pantaloni de trening

Persoanele care pot da informații sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de politie sau să sune la numarul de telefon 0237207405.

Recomandările editorilor GreatNews:

Centrala termică pe care o poate construi oricine

Schimbare la asigurările RCA. Șoferii corecți ar putea plăti mult mai puțin

https://greatnews.ro/premierul-romaniei-dacian-ciolos-zbor-clasa-a-doua-munchen/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.